Angelina Topić najbolji mladi sportista Evrope

Angelina Topić, osvajčica bronzane medalje sa Evropskog seniorskog šampionata u skoku uvis, najbolja je mlada sportistkinje Evrope za 2022. godinu u izboru Evropskih olimpijskih komiteta.
Nagrada "Pjotr Nurovski" dodeljuje se svake godine počevši od 2010, kada je ustanovljena i nazvana po tragično preminulom predsedniku Olimpijskog komiteta Poljske.
Angelina Topić je sjajna mlada takmičarka koja već nekoliko godina svojim vanserijskim rezultatima pokazuje ogroman potencijal i kvalitet.
 
Ove godine je i na Svetskom prvenstvu za juniore u Kaliju osvojila bronzanu medalju sa skokom od 1,93 m, a na Evropskom prvenstvu za mlade u Jerusalimu zlatnu medalju.
Nakon uručenja titule najboljeg mladog sportiste Evrope, Angelina Topić je izjavila: "Presrećna sam zbog osvojene nagrade koja će mi pomoći u daljoj karijeri i u svim daljim podvizima i hvala svima što ste deo ove moje avanture".
 
Pored nje, u konkurenciji za ovu prestižnu nagradu našle su se još 3 devojke i 1 momak.
 
Drugoplasirana je bila skakačica u vodu Andrea Spendolini Sirieiks (Velika Britanija). Na trećem mestu bio je plivač Filipo Bertoni (Italija) na četvrtom veslačica Sofia Dalidu (Grčka) i na petom mestu gimnastičarka Daria Atmanov (Izrael).
 
Olimpijski komitet Srbije čestitao je Angelini Topić, njenom stručnom timu i Atletskom savezu Srbije na svim ostvarenim rezultatima koje je večeras krunisala sjajnim plasmanom.
  • Iskreno

    01.10.2022 10:44
    Bravo Angelina!!!
    Nikada neću zaboraviti 237 na svetskom juniorskom i 234 na evropskom seniorskom prvenstvu njenog oca (još dok je bio mlad!) i samurajskog pozdrava nakon toga!
    Iskreno se nadam da će Angelina nastaviti da napreduje i da će dugo, dugo, mnooogo duže dominirati!
  • Sportista

    01.10.2022 08:45
    Najbolja
    je Adrijana Vilagos! Osvojila je srebrnu medalju na PE a Angelina bronzu i jos je Adrijana svetski rekorder!
  • ns

    01.10.2022 08:19
    Čestitam, sjajna si.
    Čestitam mami i tati.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Predrag Stojaković u Fiba "Kući slavnih"

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije Predrag Stojaković biće primljen u "Kuću slavnih" Međunarodne košarkaške federacije (Fiba) u klasi 2024, saopštio je danas Košarkaški savez Srbije.

Kecmanović eliminisan sa turnira u Madridu

Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u treće kolo mastersa u Madridu, pošto je posle dva seta poražen od šestog tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda 4:6, 1:6.

Odbojkaši Crvene zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras na svom terenu u petom meču finalne serije pobedili Partizan sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).