Đoković i Nadal sledeće nedelje ponovo na terenu

Novak Đoković i Španac Rafael Nadal potvrdili su da će se sledeće nedelje naći u konkurenciji na ATP turniru u Parizu, koji je na rasporedu od 31. oktobra do 6. novembra.
Đoković će biti u statusu branioca titule na turniru koji je osvojio šest puta, dok će Nadal pokušati da dođe do prvog trijumfa u Parizu, gde je u osam nastupa jednom došao do finala.
"Rafa je kandidat za trofej gde god se pojavi, a novim izazovima pristupamo puni nade i entuzijazma", izjavio je Nadalov trener Karlos Moja za španski radio IB3, a prenela Hina.
Za 36-godišnjeg rekordera sa 22 grend slem titule ovo će biti prvi nastup u pojedinačnoj konkurenciji još od poraza u osmini finala Ju Es Opena od Fransisa Tijafoa. U međuvremenu je samo zaigrao u paru sa Rodžerom Federerom na Lejver Kupu u Londonu, u oproštajnom nastupu legendarnog Švajcarca.
 
Nakon Pariza, Nadal u planu ima i nastup na turniru u Torinu, na još jednom turniru koji nikada u karijeri nije uspeo da osvoji.
 
Isti plan za završetak sezone ima i Novak Đoković koji je nakon trijumfa na Vimbldonu morao da propusti celu američku turneju, zbog toga što nije vakcinisan protiv kovida-19. Vratio se nastupima na Lejver Kupu, a potom osvojio titule na ATP turnirima u Tel Avivu i Astani, gde je u finalima nadigrao Marina Čilića, odnosno Stefanosa Cicipasa.
 
"Idem na poslednja dva turnira za mene u ovoj sezoni. I onda pauza, pa kreće nova sezona, nadam se u januaru", izjavio je Đoković, izrazivši želju za nastupom na Australijan Openu, koji je ove godine morao da propusti, jer mu je australijska vlada ukinula prethodno izdatu vizu i deportovala ga, zbog toga što nije bio vakcinisan protiv kovida-19.
 
"To trenutno nije u mojim rukama, ali nadam se da ću dobiti pozitivne vesti, jer želim da igram u Australiji", rekao je Đoković koji je u Melburnu osvojio devet od svoje 21 grend slem titule.
 
Đoković će u Torinu pokušati da dodje do svog šestog trijumfa, a prvog nakon 2015. Na posljednja dva izdanja je zaustavljan u polufinalu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u drugom kolu Rima

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u treće kolo turnira u Rimu, pošto je posle dva seta poražen od 19. tenisera sveta Argentinca Sebastijana Baesa 6:7, 6:7.

Međedović pobedio Davidoviča Fokinu

Teniser Srbije Hamad Međedović plasirao se danas u treće kolo masters turnira u Rimu, posle pobede u dva seta (7:6(4), 6:4) nad Špancem Alehandrom Davidovičem Fokinom.

Mbape napušta PSŽ posle sedam godina

Francuski fudbaler i napadač Pari Sen Žermena Kilijan Mbape objavio je danas da će na kraju sezone napustiti ekipu iz Pariza, nakon sedam godina provedenih u klubu.

Argentinski teniser suspendovan na pet godina

Argentinski teniser Eduardo Agustin Tore suspendovan je na pet godina zbog 35 kršenja Teniskog programa za borbu protiv korupcije (TACP), objavila je danas Međunarodna agencija za integritet tenisa.