Dan odluke: Srbija igra protiv Švajcarske za prolaz u osminu finala SP

Fudbalska reprezentacija Srbije danas igra protiv Švajcarske u meču koji bi trebalo da odluči ko će proći u osminu finala Svetskog prvenstva u Kataru.
Dan odluke: Srbija igra protiv Švajcarske za prolaz u osminu finala SP
Foto: FoNet/AP
Utakmica trećeg kola Grupe G igra se na stadionu "974" u Dohi i počinje u 20 sati.
Reprezentacija Srbije izgubila je od Brazila (0:2) na startu prvenstva, a potom odigrala nerešeno sa Kamerunom (3:3), dok je Švajcarska u prvom kolu bila bolja od Kameruna (1:0), a u narednom izgubila od Brazila istim rezultatom.
Brazil je sa dve pobede u grupnoj fazi obezbedio prolaz dalje, a Švajcarska sa tri i Srbija i Kamerun sa po jednim bodom večeras će se boriti za jedno preostalo mesto iz Grupe G u završnici prvenstva.
 
Srbiji je potrebna pobeda u meču sa Švajcarskom kojoj će, ukoliko Kamerun ne pobedi Brazil, biti dovoljan bod za osminu finala Mundijala.
 
Selektor Srbije Dragan Stojković rekao je u četvrtak da za njegovu ekipu ništa nije izgubljeno i da je dobro što u utakmici protiv Švajcarske u trećem kolu Grupe G na Svetskom prvenstvu sama odlučuje o svojoj sudbini, odnosno plasmanu u osminu finala.
 
"U slučaju da pobedimo Švajcarsku, videćete koju težinu ima bod protiv Kameruna. Ovde za Srbiju nije ništa izgubljeno. Ne znam šta ljudi očekuju, da pobedimo Brazil, Kamerun, da idemo u finale. I drugi igraju fudbal valjda. Dobro je što sami odlučujemo o svojoj sudbini. Razumeo bih sportku katastrofu da smo izgubili od Kameruna i da ne znamo zašto pet dana čekamo Švajcarsku. Mi smo u igri kao i Švajcarci", rekao je Stojković.
 
Srbija i Švajcarska sastale su se i u grupnoj fazi Svetskog prvenstva u Rusiji 2018. godine. Srbija je tada povela golom Aleksandra Mitrovića, ali je golovima Granita Džake i Džerdana Šaćirija Švajcarska preokrenula i pobedila u tom meču.
 
Utakmicu je obeležilo radovanje Džake i Šaćirija, obojice albanskog porekla, koji su nakon postignutih golova rukama gestikulirali orla koji predstavlja simbol "Velike Albanije", zbog čega su upozoreni i kažnjeni sa po 10.000 švajcarskih franaka od strane Međunarodne fudbalske federacije (Fifa). Fudbaleri Srbije te godine su takmičenje završili u grupnoj fazi, a Švajcarska je u osmini finala izgubila od Švedske.
 
U drugoj utakmici u Grupi G, Brazil će u istom terminu, u 20h, igrati protiv Kameruna.
  • Fočak

    02.12.2022 13:50
    Ajmo, naši!
    Srećno, Srbijo! Samo jako i hrabro, a mi navijači da budemo zaista navijači, da vjerujemo u pobjedu i šaljemo im pozitivnu energiju!
  • ex chapman

    02.12.2022 10:27
    @Limanac
    mala ispravka - nije Piksi precednik, on je selektor ;)
    bez obzira kako se pokaze na prvenstvu sada i da li je morao da se slize sa Vucicem, on je svojim radom odranije zasluzio postovanje
  • Iskusno

    02.12.2022 09:47
    Napred Švajcarska!
    Puna podrška Švajcarcima! Neka oduvaju ove umišljene balerine i kikireze koji nas sramote decenijama, a nose dresove FSS.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Verstapenu pol pozicija u Džedi

Vozač Red Bula Maks Verstapen osvojio je danas prvo mesto u kvalifikacijama i obezbedio pol poziciju na trci Formule 1 u Saudijskoj Arabiji.