Fifa pokrenula postupak protiv Hrvatskog fudbalskog saveza

Međunarodna fudbalska organizacija (Fifa) pokrenula je postupak protiv Hrvatskog fudbalskog saveza zbog događanja na utakmici za treće mesto svetskog prvenstva protiv Maroka.
Fifa pokrenula postupak protiv Hrvatskog fudbalskog saveza
Foto: Beta/AP
AFP navodi da je Fifa pokrenula postupak zbog "mogućih kršenja" članova 13. i 16. disciplinskog kodeksa, a oni se odnose na diskriminaciju, odnosno, red i sigurnost na utakmicama.
Fifa u svom službenom saopštenju nije navela detalje o tom postupku, ali pominje video snimak koji se pojavio na društvenim mrežama, gde hrvatski fudbaleri, slaveći pobedu protiv Maroka u utakmici za treće mesto, pevaju "pesme sa nacionalističkim prizvukom".
Jedan od igrača koji se pojavljuje na video snimku je Dejan Lovren koji je za AFP izjavio da su u pitanju "domoljubne pesme" koje jedino ističu "ljubav prema svojoj zemlji".
 
Fifa je zbog diskriminacije kaznila Meksiko sa 100.000, Fudbalski savez Srbije sa 50.000 i Ekvador sa 20.000 švajcarskih franaka.
 
Isto tako, Fifa je pokrenula postupak protiv Argentinskog fudbalskog saveza zbog neprimerenog ponašanja argentinskih fudbalera nakon osvojene titule svetskog prvaka.
  • EvoOvako

    14.01.2023 08:44
    Oni nisu slavili
    Pevajući pesme sa nacionalističkim zvukom, već sa fašističkim i nacističkim zvukom!
    "Loša bila '45-ta
    rasula nas preko svijeta,
    a sad nova loza raste
    vratile se kući laste.

    Plave krvi, bijela lica
    rađaju se nova dica
    na kamenu ka na svili
    di oduvik mi smo bili".

    '45-a je godina oslobođenja od nacista, fašista i pomagača im.
    Plava krv - zna se ko ima "plavu krv".
    Smrt fašizmu!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Srbija pobedila Kipar u prijateljskom meču

Fudbaleri Srbije pobedili su večeras u gostima u Larnaki selekciju Kipra sa 1:0, u prijateljskom meču. Strelac pobedonosnog gola bio je Sergej Milinković-Savić u sedmom minutu.

Đere u drugom kolu turnira u Majamiju

Laslo Đere plasirao se u drugo kolo turnira mesters serije u Majamiju, pošto je danas na startu savladao Kineza Čak Lam Vonga u dva seta, sa 7:5, 7:6 (7:3).