Deo navijača Partizana se nakon zabrane da uđu u Moldaviju vratio u Srbiju

Deo navijača Partizana, koji su juče otputovali u Moldaviju kako bi bodrili crno-bele na meču protiv Šerifa u Ligi konferencija, vratio se jutros iz Kišinjeva za Beograd.
Deo navijača Partizana se nakon zabrane da uđu u Moldaviju vratio u Srbiju
Foto: Pixabay
Oni su se vratili nakon što im je i zvanično uručena odluka o zabrani ulaska u tu zemlju.
Podsetimo, ukupno 12 navijača Partizana zadržano je sinoć na aerodromu u Kišinjevu, pošto im nije dozvoljeno da uđu u Moldaviju.
"Razloge za deportaciju je teško razumeti, ali svode se na to da smo Srbi i navijači i da nam iz tog razloga nije dozvoljen ulaz. Oduzeti su nam pasoši i predati dokumenti na moldavskom jeziku koje traže da potpišemo. Došli smo samo sa jednim ciljem, a to je da podržimo Partizan u najvažnijoj evropskoj utakmici", izjavila je juče Mirjana Radosavljević, 26-godišnja devojka iz Beograda, koja je bila u grupi zadržanih navijača.
 
Na jednom od Instagram naloga navijača Partizana jutros je objavljeno da je deo deportovanih navijača prvim jutarnjim letom napustio Moldaviju, "kupivši karte o sopstvenom trošku i to po paprenim cenama", nakon što su, kako se navodi, cele noći pokušavali da reše situaciju.
 
"Oko dva sata noću svima je pojedinačno uručena i zvanična zabrana ulaska pa je nakon konsultacija sa konzulom i ambasadorom u Rumuniji odlučeno da se više ne čeka na pomoć koja nije stigla. Drugi deo navijača će napustiti Moldaviju posle 14 časova letom za Bukurešt, takođe o sopstvenom trošku", navodi se.
 
 
Predsednica Moldavije optužila je prethodnu Rusiju da planira nasilno rušenje vlasti u Moldaviji, uz pomoć unutrašnjih snaga, ali i stranaca iz Srbije, Crne Gore, Rusije i Belorusije.
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić negirao je, međutim, te navode.
 
"Zahtevamo da organi Moldavije hitno dostave svaku informaciju koju poseduju, jer mi do sada nismo nikada dobili takvo obaveštenje iz Moldavije", poručio je Dačić.
 
U međuvremenu je i Rusija negirala navode Moldavije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.