Srbija pobedila Crnu Goru, Mitrović dvostruki strelac, incidenti na tribinama - letele stolice

Fudbaleri Srbije pobedili su večeras u Beogradu selekciju Crne Gore sa 3:1, u meču Grupe G kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.
Strelci za Srbiju bili su Aleksandar Mitrović u devetom i 73. i Dušan Tadić u 77. minutu.
Gol za Crnu Goru postigao je Stevan Jovetić u 36. minutu.
Srbija je druga u grupi sa 13 bodova, pet više i utakmicom više od trećeplasirane Crne Gore.
 
U poslednjem kolu, Srbija će dočekati Bugarsku, i u slučaju pobede ili nerešenog rezultata plasiraće se na Evropsko prvenstvo bez obzira na ostale rezultate. Crna Gora će u poslednje dva kola dočekati Litvaniju i gostovati Mađarskoj.
 
Kapiten Srbije Dušan Tadić je pre početka meča dobio priznanje od Uefa, povodom 100 nastupa za nacionalnu selekciju.
 
Srbija je povela golom Aleksandra Mitrovića u devetom minutu. On je primio loptu iskosa, sa desne strane, driblingom prevario Savića, ušao u šesnaesterac i preciznim udarcem spoljnim delom stopala pogodio suprotni ugao gola.
 
U 26. minutu Srbija je mogla da duplira prednost. Živković je šutirao sa ivice šesnaesterca, ali se lopta od stative odbila u gol aut.
 
Crna Gora je do izjednačenja stigla u 36. minutu golom Stevana Jovetića. Nakon dobro istrčanog kontra napada Jovetić je primio loptu na 15 metara od gola i snažnim udarcem savladao Vanju Milenković-Savića.
 
U 60. minutu udarac sa 25 metara je oprobao Camaj, ali je golman Srbije dobro intervenisao.
 
Četiri minuta kasnije, priliku je imala Srbija, glavom je u padu šutirao Sergej Milinković-Savić, a golman Mijatović je nogom uspeo da sačuva svoju mrežu.
 
Nakon centrašuta Kostića, Tadić je u 72. minutu sa sedam metara neometan glavom šutirao preko gola.
 
Minut kasnije svojim drugim golom na meču Mitrović je doneo novo vođstvom Srbiji. Milinković-Savić je proigrao Tadića, koji je prosledio loptu na peterac, na koju je natrčao Mitrović i neometan je sproveo u mrežu.
 
Odmah u narednom napadu Srbija je povećala prednost na 3:1 golom Dušana Tadića. On je sa 20 metara šutirao precizno i pogodio desni ugao gola Mijatovića.
 
U istoj Grupi, Litvanija i Mađarska su u Litvaniji odigrali nerešeno 2:2. Mađarska je prva u grupi sa 15 bodova, Litvanija četvrta sa šest, a Bugarska peta sa dva poena.
 
Mađarska je prva na tabeli grupe G sa 14 bodova, dok je Srbija druga sa 13. Crna Gora je na trećoj poziciji sa osam, dok je Litvanija četvrta sa šest. Bugarska je poslednja sa samo dva boda.
 
Srbija je u narednom kolu slobodna, a poslednji meč u grupi odigraće 19. novembra na svom terenu protiv Bugarske. Pre toga, 16. novembra igraće Bugarska - Mađarska i Litvanija - Crna Gora.
Incidenti na utakmici, žandarmerija na tribinama
 
Navijači reprezentacije Crne Gore izazvali su večeras u 75. minutu incidente na tribinama stadiona "Rajko Mitić" u Beogradu pošto su stolicama gađali pristalice Srbije.
 
Navijači Crne Gore su prvo skandirali ime Dritona Camaja, a onda je Srbija u 74. minutu povela 2:1 golom Aleksandra Mitrovića.
 
Pristalice Srbije su zatim skandirale crnogorskim navijačima: "Zašto ćutite?". Crnogorski navijači, koji su bili smešteni u posebnom delu između zapadne i južne tribine, počeli su potom da bacaju stolice u pravcu pristalica Srbije. Navijači dve selekcije su se zatim gađali stolicama.
 
Na tribine je potom ušla Žandarmerija, koja je napravila tampon zonu oko navijača gostujuće reprezentacije. Situacija se posle nekoliko minuta smirila, a utakmica nije bila prekidana.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Kecmanović eliminisan sa turnira u Madridu

Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u treće kolo mastersa u Madridu, pošto je posle dva seta poražen od šestog tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda 4:6, 1:6.

Odbojkaši Crvene zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras na svom terenu u petom meču finalne serije pobedili Partizan sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).