Robinjo će za silovanje robijati u svojoj domovini

Bivši brazilski fudbaler Robinjo moraće da odsluži devetogodišnju zatvorsku kaznu u svojoj domovini zbog osude za silovanje u Italiji 2017. godine.
Tu odluku doneo je Viši sud Brazila, čije su sudije glasale 9-2 za potvrdu osude. Bivši fudbaler Real Madrida, Mančester sitija i Milana ima pravo žalbe Vrhovnom sudu u Brazilu.
 
Robinjo je u Italiji osuđen na devet godina zatvora zbog učešća u grupnom seksualnom napadu 2013. godine dok je igrao za Milan.
Brazil ne izručuje svoje državljane, što je navelo Italiju da traži da 40-godišnji Robinjo odsluži kaznu u domovini.
 
Njegov advokat Žoze Eduardo Alkmin rekao je na početku saslušanja da Robinjo želi novo suđenje u Brazilu na osnovu nacionalnog suvereniteta.
Prvi sudija koji je glasao Fransisko Falkao rekao je da bi Robinjo trebalo da služi kaznu u Brazilu. On je dodao da bivši fudbaler ne sme da prođe nekažnjeno i da bi odnosi Italije i Brazila mogli da postanu zategnuti ako Robinjo ne odsluži kaznu.
 
"Ne postoji prepreka da se potvrdi izvršenje njegove kazne. To je potvrdio i sud u Milanu, koji je nadležan u ovom slučaju. Osuda je pravosnažna. Optuženom nije suđeno u odsustvu u Italiji, imao je zastupnika", naveo je Falkao.
 
Robinjo živi u Santosu, izvan Sao Paola. On je predao svoj pasoš brazilskim vlastima prošlog marta. 
 
Robinjo i dalje negira optužbe i tvrdi da su seksualni odnosi sa ženom u baru u Milanu bili sporazumni.
 
On je imao uspešnu karijeru i osvojio je brojne trofeje. Za reprezentaciju Brazila je od 2003. do 2017. odigrao 100 utakmica, postigao 28 golova i osvojio dva Kupa konfederacija i Kup Amerike.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Odbojkaši Crvene zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras na svom terenu u petom meču finalne serije pobedili Partizan sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.