Ministar finansija prima i američku penziju

Ministar finansija Dušan Vujović, koji je pre nekoliko meseci smanjio primanja srpskim penzionerima, prima američku penziju.
Ministar finansija Dušan Vujović, koji je pre nekoliko meseci smanjio primanja srpskim penzionerima, prima američku penziju.

Tako svakog meseca uz ministarsku platu od 96.000 dinara inkasira i dodatnih više od 1.000 dolara, piše Alo.

On je masnu deviznu penziju zaradio radeći u Americi, i to kao vodeći ekonomista u Svetskoj banci u Vašingtonu, te kao direktor kancelarije te banke u Ukrajini, dok je na Univerzitetu Berkli bio gostujući istraživač.

"Vujović je radeći na visokim pozicijama u Americi ostvario pravo na njihovu penziju, koja iznosi više od 1.000 dolara. Iako je već godinu dana ministar u Vladi Srbije, te prima ministarsku platu, koja iznosi 96.000 dinara, i dalje prima i američku penziju", tvrdi dobro obavešteni izvor Alo.

Iako je Alo ovim povodom juče pozvao i ministra Vujovića, on nije bio raspoložen da komentariše ova saznanja.

"Ne dajem informacije telefonom, kontaktirajte sa PR službom ministarstva", kratko je poručio Vujović.

U njegovom kabinetu su pak potvrdili da ministar prima američku penziju, te da je sve uredno prijavio Agenciji za borbu protiv korupcije, ali nisu želeli da otkrivaju o kojoj sumi je reč.

Iz Agencije za borbu protiv korupcije poručili su da nema nikakvih zakonskih smetnji da ministar finansija, kao i bilo koji drugi građanin, prima penziju.

Šta sve ima Vujović:

- ministarska plata 96.000 dinara
- američka penzija
- tri stana (trosoban, dvosoban i jednosoban)
- kuća od 300 kvadrata
- automobili BMW X5 i "mercedes C320"
- ušteđevina

  • 24.07.2015 19:17
    Ispravite me ako gresim.
    1.- Da li je gospodin Vujovic ucestvovao kao clan g-17
    ili ekspertske grupe kako su je zvali gde je kasnije vlast preuzeo ,a i sve finansije u Srbiji gospodin Mladjan Dinkic ?
    2.- Da li i supruga gospodina Vujovica radi u Svetskoj banci ?
    3.- Da li Srbija ima svoj monetarni sistem ili je on pod kontrolom Svetske banke, tacnije odredjene grupacije mocnika kojima je cilj prodati sto vise za njih bezvrednog papira koji nazivaju DOLAR istina trenutno po nesto nizim kamatama ?
  • 24.07.2015 09:52
    piccolo dittatore
    Prepostena vlada pateticnog vodje
  • nssale

    24.07.2015 08:49
    Da je ministar u vladi Vojvodine ne bi on to mogao tako!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija