Dačić: Zašto hapsiti Šešelja ako je Tompson na slobodi

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić poručio je da ne vidi zašto bi Srbija hapsila lidera radikala Vojislava Šešelja zbog paljenja zastave Hrvatske kada hrvatskim zvaničnicima ne pada na pamet da uhapse pevača Marka Perkovića Tompsona, koji je tokom proslave "Oluje" u Kninu otvoreno pokazivao ustaške i fašističke simbole.
Šef srpske diplomatije Ivica Dačić poručio je da ne vidi zašto bi Srbija hapsila lidera radikala Vojislava Šešelja zbog paljenja zastave Hrvatske kada hrvatskim zvaničnicima ne pada na pamet da uhapse pevača Marka Perkovića Tompsona, koji je tokom proslave "Oluje" u Kninu otvoreno pokazivao ustaške i fašističke simbole.

"Nisam primetio da je vlastima u Hrvatskoj palo na pamet da uhapse pevača Tompsona, koji je otvoreno pozivao na ustaštvo sa fašističkim porukama. Neka oni srede svoje dvorište, a ne nama da traže da hapsimo Šešelja", rekao je Dačić u intervjuu listu "Kurir".

"Srbija poštuje svoje zakone, Kao što smo već u protestnoj noti rekli, potez tokom obeležavanja 'Oluje' u Hrvatskoj je necivilizacijski i suprotan antifašističkoj tradiciji i EU", istakao je Dačić.

Ministarstvo spoljnih poslova Hrvatske je u četvrtak 6. avgusta uputilo Srbiji protestnu notu zbog paljenja Hrvatske zastave u Beogradu, da bi kasnije istog dana protestnu notu uručilo i MSP Srbije Hrvatskoj zbog, kako je navedeno, uzvikivanja parola tokom proslave "Oluje" koje su poziv na linč i uništenje Srba ("Ubij, ubij Srbina", "Za dom spremni" i "Mi Hrvati ne pijemo vina, pijemo krv četnika iz Knina").

Iako Dačić kaže da je Srbija do sada Hrvatskoj uputila više od 150 protestnih nota, sagovornici Kurira tvrde da ova diplomatska razmena paljbe neće imati znatnije posledice.
  • Anonimus

    09.08.2015 10:28
    Jesmo li isti?
    Dok su naši organi vlasti ćutali o Šešelju, hrvatski su brzom brzinom objavili da će biti posledica po hrvatskog pevača. Na HRT1 Dnevniku, glavna vest o ustaškim parolama na koncertu.

    Kako su se zahuktavale pripreme za proslavu Oluje, tako su naši počeli da pričaju o danu žalosti. A gde je dan žalosti poslednjih 20 godina? Sad ste se setili.

    Izvalio je Dačić neverovatnu glupost. Uspeli su u dve nedelje da ponište sve što su radili u prošlih godinu dana na poboljšavanju diplomatskih odnosa. I sve zbog proslave Oluje, samo zatežu dan za danom situaciju.

    Umesto da, dok neki pene oko usta, mi održavamo neutralan stav, mi hoćemo tante za tante. Pa nije ovo diplomatija nego nadvlačenje konopca. Nosite se svi u majčinu. I samo podmazujte one najgore u državi, pa ćemo biti mi opet u ratu s okolinom.
  • 09.08.2015 09:51
    @zapenjeni anonimus
    A otkud ti znas koja su moja vrata? Idi salutiraj tamo i masturbiraj na "ubij ovog ili onog". Sto se mene tice, mrak neka pojede sve politicare sa sve Tompsonom, nimalo mi ih nece biti zao...
  • Sava

    09.08.2015 09:09
    Stvarno zašto?
    Zašto hapsiti bilo kog kriminalca dok ste ti i tvoji drugari na slobodi?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Umro Mihailo Crnobrnja

Bivši predsednik Evropskog pokreta u Srbiji, doktor ekonomskih nauka Mihailo Crnobrnja, umro je danas u 78. godini, saopštio je Evropski pokret.