Tadić vara građane i zloupotrebljava ideju zelenih

Zelena stranka iz Novog Sada je danas oštro reagovala na jučerašnju vest objavljenu u medijima u kojoj se navodi da se u koaliciji koju čine Boris Tadić, Nenad Čanak i Čedomir Jovanović, nalaze i izvesni "zeleni".

Oni navode da su jedina registrovana politička organizacija u Srbiji pod tim nazivom i da nisu koalicioni partneri Tadićevoj i Jovanovićevoj partiji.

- Naši članovi i birači dovedeni su u zabunu imajući u vidu da naša stranka planira samostalan izlazak na predstojeće izbore kao jedina zeleno orijentisana politička partija u Srbiji. Izvesne, pomenute "zelene" predvodi Ivan Karić, Tadićev čovek koji je tu postavljen sa ciljem da se građani Srbije dovedu u zabludu koristeći se idejama evropskih zelenih partija. Nekadašnji lider demokrata se ujedno otvoreno zalaže za GMO u Srbiji čemu se Zelena stranka izričito protivi - kaže predsednik Zelene stranke Goran Čabradi.

U ponedeljak je objavljena vest da će na predstojećim izborima u koaliciji biti SDS Borisa Tadića, LSV Nenada Čanka i LDP Čedomira Jovanovića, a uz njih je ubačeno i ime "zeleni". Na snimku sa konferencije za medije vidi se Ivan Karić, koji je za vreme Tadićevog mandata bio republički poslanik, a to mesto dobio je kao jedini sa koaliciione liste demokrata koji je bio iz nekadašnje stranke Zelenih Srbije koju je upravo Tadić oformio kao satelit partiju.

Novosadska Zelena stranka od ranije je poznata stanovnicima više gradova Vojvodine, a pretprošlog leta su sakupili 20.000 potpisa građana za zabranu GMO u Srbiji i tu peticiju predali predsedniku Skupštine Vojvodine. O njoj se do danas nije raspravljalo u parlamentu.

Autor: 021.rs

  • Anominus

    19.01.2016 16:04
    Marija, o cemu ti pricas???
  • Jogi Letač

    19.01.2016 15:14
    Gospođo ili gospođice Marija vulovic, gde ste vi u ovoj vesti uopšte pročitali bilo šta o nekoj slovačkoj stranci nacionalne manjine? A kad smo kod tih manjinskih stranaka, postoji jedna slovačka manjinska stranka, koja ima debelu zaleđinu u vidu SNS, i koja se služi istim metodama kao i SNS, ali ovo nisu ti likovi.
  • Marija vulovic

    19.01.2016 14:01
    Pitam se pitam
    Nije mi jasno odakle ovoliki bes stranke slovačke nacionalne manjine?! Jel to njima krivo što njih Tadić nije zvao pa izmišljaju svašta nešto ne bi li diskreditvali jedinu Zelenu stranku u srbiji?
    Zeleni Srbije su jedina parlamentarna stranka, nisu slovačka manjinaska stranaka kao što ovi ljudi sad pokušavaju da sakriju to od javnosti

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.