Umro od infarkta jer je Hitna pomoć odbila da dođe po njega

Po Dragana Udovičića (43), koji je preminuo od infarkta srca, Hitna pomoć u Beogradu nije htela da dođe ni posle dva sata upornih poziva njegove porodice, procenjujući da on nije težak slučaj.

Njegova sestra Dragana Jovanović (41) ispričala je o drami koju su preživljavali 9. januara i koja se, nažalost, tragično završila.

"Draganu je pozlilo uveče. Bilo mu je mnogo loše. Gušio se, nije mogao da diše. Usta su počela da mu crne, a nokti na levoj ruci dobijali su plavu boju. Hitnu pomoć počeli smo da zovemo u sedam uveče i zvali smo ih sve do devet, majka i ja naizmenično", priseća se Dragana.

Međutim, lekari koji su se javljali na 194 izričito su odbijali da po Dragana Udovičića pošalju vozilo Hitne.

"Uzalud sam im objašnjavala da on ima 100 kilograma i da ne može da ustane iz kreveta. Uzalud sam im pričala da više ne može da diše, da je beo kao krpa. Tražila sam i načelnicu Hitne pomoći, a ona je htela da čuje mog brata, da se uveri koliko mu je loše. Čak joj je i on, mučeći se, naveo sve simptome, a oni su odgovorili da im treba poseban nalog da pošalju vozilo u osam sati uveče", navodi Dragana.

Na kraju je, dodaje, Hitnu pomoć direktno pitala da li će doći i, kad je dobila negativan odgovor, pozvala je supruga i sina da bolesnog Dragana uviju u ćebe i dovuku do kola kako bi ga sami odvezli u bolnicu.

"Nikada neću zaboraviti kako ga spuštamo stepenicama do prizemlja kuće i onako uvijenog u ćebe vučemo po betonu do kola... Čim smo stigli u KBC "Dragiša Mišović", lekari su rekli da ima infarkt pluća. Simptomi su bili toliko očigledni da sam ja kasnije, kucajući ih na Guglu, naišla na istu dijagnozu, samo oni u Hitnoj pomoći nisu umeli da ih prepoznaju. Smešten je na intenzivnu negu kao hitan slučaj. Nalazi su bili loši, a onda je tromb iz pluća udario direktno u srce. Lekari su pola sata radili reanimaciju, ali bilo je uzalud", priča sestra.

Za lekare u bolnici ima samo reči hvale, a Hitnu pomoć će, kako kaže, tužiti, i za to je već angažovala i advokata.

Nakon pitanja "Kurira" u vezi sa slučajem Dragana Udovičića, u Hitnoj pomoći su preslušali razgovore od 9. januara i potvrdili da su za preminulog Beograđanina stizali pozivi od 19 do 21 sat.

"Povodom pritužbe na rad Gradskog zavoda za hitnu medicinsku pomoć od strane Dragane Jovanović, mogu da vas obavestim da će slučaj razmatrati, analizirati i dati svoje mišljenje Stručni savet Zavoda za hitnu pomoć, u najkraćem mogućem roku, te preduzeti sve neophodne mere u skladu sa zakonom", odgovaraju iz Hitne pomoći.

Autor: Kurir

  • Ja

    28.07.2019 20:21
    Mars U picku materinu
    Bedna zemljo opametite se primate pare za to majmuni jedni treba vas prijaviti a daa udjete U EU mozete sanjati NIKAD
  • Lane

    27.01.2016 14:19
    Najlakše je optužiti drugog i dati savet za nečiju presudu! Videla bih sve Vas koji imate tako loše mišljenje o zdravstvenim radnicima kakvi biste Vi bili na njihovom mestu! Pošto danas i lekara i tehničara može svako da napadne i ubije znači li to da to trebamo odobravati??
  • Mile

    26.01.2016 20:06
    odgovornost
    Mistru ostavka,direktor i vodja smene suspenzija do okoncanja postupka,reorganizacija u odgovornoj ustanovi.Kriminalisticki ispitati rad kompletnog urgentnog centra,mnogi zaposleni imaju mnogo sta da kazu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.