Gojković: SPS provocira SNS

Izbori će biti raspisani početkom marta, izjavila je danas predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković.

Gojković je za "Novosti" najavila da će se uskoro sastati sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, premijerom Aleksandrom Vučićem i predsednikom Skupštine Vojvodine Ištvanom Pastorom kako bi se dogovorili u kom danu će se glasati.

Kada je u pitanju saradnja sa SPS, Gojković je navela da se ne može pobeći od toga da čelni ljudi socijalista daju "incidentne" izjave o uspesima vlade, da provociraju premijera, a da nikakvih sankcija nema.

"Što se tiče parlamentarnog dela, vidi se šta su i da li podržavali poslanici SPS. Što se tiče naših međusobnih odnosa, treba postaviti pitanje socijalistima i njihovim čelnim ljudima, jer je bilo dosta provokacija prema politici koju SNS vodi. SPS je pred velikim izazovom da objasni svojim biračima da li je napravila otklon prema SNS, a mi to nismo izazvali", istakla je Gojković.

Upitana ko će sve biti na listi sa SNS, Gojković je navela da je ta stranka do sada razgovarala samo sa SDPS Rasima Ljajića i dogovorila zajednički izlazak. Kaže da SNS razmišlja i o drugim koalicijama, ali da još uvek nije doneta odluka o tome, te da će kada budu razgovarali sa drugima to biti javno.

Na pitanje ko je neprihvatljiv partner za SNS posle izbora, Gojković je rekla da treba sačekati rezultate izbora i ko će uopšte preći cenzus i da će građani reći ko će se baviti politikom, a ko ne u budućnosti na parlamentarnom nivou.

Na pitanje da li će naslednik Bratislava Gašića biti izabran pre raspuštanja parlamenta, Gojković je rekla da premijer poštuje zakonske rokove.

Autor: Novosti, Tanjug

  • Marijana5

    15.02.2016 17:24
    Čisto sumnjam da neko može premijera da isprovocira. On što vreme više odmiče deluje smireniji i staloženiji, ne da se isprovocirati, ima cilj pred sobom i radi. Zato ne verujem da njega brinu bilo kakve izjave koalicionih partnera.
  • Goran-Detelinara

    15.02.2016 16:52
    Malo podsećanje
    mondo.rs/a244574/Info/Srbija/Dacic-Zna-se-ko-ce-biti-premijer.html
    Da se prisetimo kako je Dačić komentarisao rezultate izbora 2012. po meni, poruka ove izjave glasi: Dajte mi fotelju, pa makar crnom đavolu služio!
  • Anonimka

    15.02.2016 16:07
    @Ana I to što kažete. Uskoro će doći i izbori. Na izborima će se videti kome narod više veruje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.