Proglašena vanredna situacija u celoj zemlji

Vlada Srbije je, na predlog Republičkog štaba za vanredne situacije, proglasila vanrednu situaciju na teritoriji cele zemlje.
Odluka je doneta kao preventivna mera kojom će se olakšati i ubrzati delovanje svih organa na zaštiti života i bezbednost građana, kao i otklanjanju posledica poplava. Vlada Srbije će svakodnevno imati sednice štaba za vanredne situacije, kontinuirano pratiti situaciju na terenu i o tome obaveštavati građane, navodi se u saopštenju.
 
Sveukupnu situaciju otežava i migrantska kriza, te će policiji u zaštiti granica, u danima koji su pred nama, pomagati i Vojska Srbije. Vlada apeluje na građane da "poštuju odluke Vlade Srbije i učine sve kako bi se sprečile veće posledice tokom kritičnog kišnog perioda koji nas očekuje do utorka".
 
- Postoje najave da će u zapadnoj Srbiji biti većih padavina i postoji mogućnost izlivanja određenih reka. Policija i vojska su spremne na intervenciju. Pojačaćemo naše prisustvo u svim tim opštinama u toku noći - rekao je ranije ministar Nebojša Stefanović.
 
Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da je sa EU dogovorena pomoć od 1,2 miliona evra za ugrožene od poplava.
 
Autor: Tanjug, Beta/ foto: MUP Srbije
  • e pa sad

    10.03.2016 21:57
    spiskali su pomoc od pre sve godine
    a nije uradjeno sta treba
    sad mogu i da ne daju
  • Mile

    10.03.2016 19:14
    EU se baš pretrgla.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija