"Vreme se menja iz sata u sat, najkritičniji Čačak i Lučani"

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je večeras da su ciljevi uvođenja vanredne situacije na teritoriji cele Srbije preventivna dejstva i mere.
"Želimo da omogućimo drzavnim organima da brzo i efikasno izađu u pomoć građanima ukoliko to bude potrebno", rekao je Stefanović.
 
On je naveo da će se u naredna 24 sata intezivno pratiti situacija zato što još uvek nisu potpuno jasne prognoze Hidrometorološkog zavoda. Prema njegovim rečima, vreme se menja bukvalno iz sata u sat i od količine padavina zavisiće i situacija na terenu.
 
Kako je rekao, pratiće se pre svega slivovi Morave, Timoka i Ibra. Na pitanje gde je najkritičnije, on je naveo da su to i dalje one opštine koje su i pre nekoliko dana imale poplave, pre svega Čačak i Lučani. Navodeći da se prati i situacija u Novom Pazaru, rekao je da su vojska i policija već na terenu i to gotovo 1.000 pripadnika vojske i policije.
 
"Uputićemo značajno pojačanje tim snagama prateći situaciju iz sata u sat i očekujem da ćemo tokom sutrašnjeg dana imati još jednu sednicu Republičkog štaba za vanredne situacije na kojoj ćemo doneti nove mere ukoliko to bude potrebno odnosno koordinirati sve aktivnosti svih snaga na terenu", rekao je Stefanović. Dodao je da se u ovoj situaciji pripremaju sve snage za brzo reagovanje.
 
Vlada Srbije je, na predlog Republičkog štaba za vanredne situacije, proglasila vanrednu situaciju na teritoriji Republike Srbije.
 
Autor: Tanjug/ foto: MUP Srbije
  • lIMAN IV

    10.03.2016 23:23
    PROSTO
    Prosto nevereovatno da MI građani Srbije, nismo dovoljno sakupili novca da platimo stručna lica koja služe za javnu bezbednost, i odbranu od vremenskih nepogoda. Stručna lica koja se nalaze na pozicijama na kojima su, predlažem, da svi do jednog podnesu OSTAVKE, DA se raspiše KONKURS za ljude koji nisu aktivisti nekih političkih partija i koji su kompetetniji, i mnogo važniji od stručnih lica koja su trenutno zaposlena u državnim preduzećima. Zaštita od poplava mora biti sprečena u najkraćem roku. Moraju se brzo kontaktirati stručnjaci, kompanije, instituti, profesori, studenti, moraju se raditi maturski diplomski magistarski i doktorski radovi na temu zaštite od poplava u regionu gde je poplavljeno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.