NUNS traži istragu zbog hajke protiv portala KRIK

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) osudilo je "hajku koju tabloid Informer vodi protiv portala KRIK" i upozorava da optužbe izrečene na račun Stevana Dojčinovića, urednika ovog portala, predstavljaju poziv na linč i ugrožavaju njegovu bezbednost.
NUNS je pozvao Ministarstvo unutrašnjih poslova da istraži i obavesti javnost da li pojedine informacije iz tekstova objavljenih u Informeru potiču iz državnih organa. "Važno je da se utvrdi na koji način je ovaj tabloid došao do podataka koji su bili poznati samo novinarima KRIK-a", smatra NUNS.
 
Prema stavu NUNS, MUP i nadležni organi su dužni da utvrde da li se prema Dojčinoviću i novinarima ovog portala primenjuju mere praćenja i prisluškivanja.
 
AOM: Napadi na KRIK su organizovani
 
Asocijacija onlajn medija ocenila je da je serija napada na Mrežu za istraživanje kriminala i korupcije organizovana. AOM navodi da posebno zabrinjava činjenica da je urednik Informera upućen u to šta KRIK trenutno istražuje i da se zbog toga postavlja pitanje "curenja informacija" iz državnih organa.
 
AOM je podsetio i da se portal KRIK, član i jedan od osnivača AOM-a, konstantno nalazi na meti napada i kleveta, koje predvode mediji bliski izvršnoj vlasti. "Sasvim je jasno da je cilj ovih napada gušenje medijskih sloboda i dezavuisanje istraživačkih centara koji otvaraju pitanja korupcije u samom vrhu vlasti", naveo je AOM. 
 
Autor: FoNet/foto:N1
  • ne znam vise ko sam

    18.03.2016 20:34
    kako nezapazeno prolazi ovaj c
    Pa da se na javljaju samo novinari,to jest njihova udruzenja,kad bi se mnogo nas javilo i trazilo da policija istrazi slucaj,kad bi nas bilo u tolikom broju da Vucic,"Dr" Stefanovic i ostali Dr Pr Mr ne mogu da nas ignorisu,bila bi ovo drugacija,bolja drzava.
  • DeranNS

    18.03.2016 16:13
    Užas
    Traže da novinari otkriju svoj izvor informacija?
    Kako to da neko uradi, a da ostane novinar?

    Ovaj zahtev je ako da ga je napisao Jozef Gebels ili Josip Broz!
  • DOSTA

    18.03.2016 14:41
    Odbrana nas običnih nepartijaca građana, je da mislimo svojom glavom i ne čitamo Informer. Ako ne možemo da izbegnemo prolivarenje Informera, mi znamo da je on licni javni servis Vlade i da napadaju SVE koji objave marifetluke i ćapavanje Vučića i njegove klike.
    Zato, na izborima glasamo za " Dosta je bilo " Saša Radulović

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.