Gašić se vraća u Vladu kao ministar lokalne samouprave?

Novu Vladu će, izgleda, obeležiti povratak bivšeg ministra odbrane Bratislava Gašića u Nemanjinu.

Njemu će najverovatnije pripasti ministarstvo lokalne samouprave, novi resor u Vladi, koja bi trebalo da bude formirana do 11. avgusta.

Prema informacijama Kurira, SNS će ponovo formirati Vladu sa SPS, a imena svih ministara bi trebalo da budu poznata u petak. Naprednjaci su juče održali sednicu Predsedništva, posle koje je mandatar Aleksandar Vučić najavio da bi Vlada trebalo da bude formirana u roku od 10 dana i indirektno potvrdio da mu je SPS budući partner. Kako Kurir saznaje, na sednici Predsedništva je pricizirano da će 9. avgusta početi sednica Skupštine Srbije o formiranju Vlade, a novi ministri zakletvu bi trebalo da polože 11. avgusta.

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave biće podeljeno i to tako što će Ministarstvu pravde biti pripojena državna uprava i vodiće ga Nikola Selaković, dok će lokalna samouprava biti zaseban sektor.

"Gašić je uporan da se ponovo vrati u Vladu, smatra da je smenom s mesta ministra odbrane zbog vređanja novinarke odslužio svoje. Vučić mu je nudio da bude predsednik Izvršnog odbora, ali on nije želeo da prihvati, želeo je da ponovo uđe u izvršnu vlast jer može i dalje mnogo da ponudi. Zato će mu, po svoj prilici, pripasti samouprava", otkriva izvor dnevnog lista. 

Bratislav Gašić smenjen je nakon što je uvredio novinarku B92 komentarom da "voli novinarke koje lako kleknu". Snimak kontroverzne izjave završio je u javnosti, nakon čega tražena smenu tadašnjeg ministra odbrane. Takođe, njegovu smenu tražili su i brojni medijski radnici, organizovanjem niza protesta "Novinari ne kleče" u nekoliko gradova.

  • Sprdačina

    02.08.2016 19:45
    Hahahaha .... vreme je da se izađe na ulice ali za stvarno.

    Mada kada bolje razmislim, ovde nema ko da izađe na ulice. Lakše je laprdati preko tastature.

  • GerilaC

    02.08.2016 18:49
    Gde je spas
    Turska je bar probala...
  • NSSS

    02.08.2016 18:32
    NSSSS
    jad i beda...kakav narod takva i vlast....potrosili silne pare za istu garnituru klovnova,bolje da su kupili novu satru

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.