Saobraćaj na autoputevima se odvija normalno

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture saopštilo je danas da se saobraćaj na autoputevima i državnim putevima prvog prioriteta u Srbiji odvija normalno.
Zbog radova obustavljen je saobraćaj na mostu u Peckoj na putu Pričević-Pecka i preko reke Likodre u mestu Mojković.
 
Neprohodni su putni pravci Trgovište - Donji Stajevac - Radovnica - Bosilegrad, Trgovište - državna granica sa BJR Makedonijom (granični prelaz Kalovo), Odvraćenica - Preko Brdo, Kriva Feja - Gornja Ljubata - veza sa državnim putem II A 234.
 
Železnički saobraćaj funkcioniše redovno, bez poremećaja i nema značajnih smetnji. Robni železnički saobraćaj odvija se bez zastoja, ali su u stanicama Resnik i Niš zbog veoma niskih temperatura zaleđena dva voza, koji će u toku dana biti odleđeni i pokrenuti.
 
Avio-saobraćaj na aerodromu Nikola Tesla odvija se prema planiranom redu letenja, a od 22 sinoć do 7 jutros svi letovi su realizovani, sa manjim zakašnjenjima. Prema redu letenja, danas je planirano ukupno 127 sletanja i poletanja.
 
Aerodrom Konstantin Veliki u Nišu je zatvoren jer je pista pod snegom.
 
Odbrana od poplava i zagušenja ledom sprovodi se na ukupno 813 kilometara Dunava, Save, Tise i banatskih vodotoka. Tisa i banatski vodotoci potpuno su prekriveni ledom, dok na Savi i Dunavu ima dosta leda, ali bez zastoja u protoku. Na Dunavu kod Novog Sada, na deonici između mostova priobalni led zauzima 50 odsto vodene površine. Debljina leda na Dunavu je od pet do 10, a na Savi do 15 centimetara.
 
Doneta je odluka o aktiviranju ledolomca Greben na potezu od Đerdapa 1 do izlaska iz Kazana.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija