Šarčević: Đaci bi trebalo da uče dva strana jezika ravnopravno

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević založio se danas da učenici u Srbiji ravnopravno uče dva strana jezika u školi.
"Naš stav je da bi deca trebalo ravnopravno da uče dva strana jezika. A da bismo to i omogućili moramo da definišemo radnu nedelju, da precizno utvrdimo šta učenike opterećuje, a šta relaksira", rekao je Šarčević.
 
Šarčević je ponovio da je neophodno da se strani jezici uče za sertifikate, a ne samo za ocenu i dodao da se prvi put, u saradnji sa filološkim fakultetima i dijasporom, radi i na sertifikovanju srpskog jezika.
 
"U okviru analize nedeljne opterećenosti učenika posebna pažnja, između ostalog, biće posvećena učenju stranih jezika", rekao je ministar.
  • Roditelj

    31.01.2017 11:02
    Samo omogućite da dodatno učenje jezika bude besplatno za svu decu, kao i polaganje za sertifikate! Nadjite novac, malo Vi.Ja sam švorc.
  • lola

    30.01.2017 19:02
    sa učenjem stranog jezika trebalo bi početi još u obdaništima a ne decu deliti u grupe po nacionalnoj pripadnosti. Na taj način deca bi shvatila da su sva ista brz obzira na maternji jezik koji normalno trebaju govoriti i onda nebi bilo nerazumevanja i sukoba . učenje stranog jezika ne bi trebala biti privilegija bogatih već besplatno za svu decu
  • Istorija ne počinje

    30.01.2017 14:37
    2012e
    Kada bi gospodin ministar znao da sam u osnovnu školu krenuo 1988e godine, od drugog razreda učio jedan jezik fakultativno, drugi i treći su bili obavezni, jedan od trećeg, drugi od petog razreda.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.