Vojska Srbije proverava snagu za hitno reagovanje

Po naređenju ministra odbrane i odluci predsednika Republike, danas je počela provera operativnih sposobnosti dela jedinica Vojske Srbije.
U pitanju je vanredni, nenajavljeni, terenski inspekcijski nadzor nad operativnim sposobnostima dela snaga za hitno reagovanje koji će se realizovati do 9. marta na više lokacija u Srbiji, saopštilo je Ministarstvo odbrane.
 
Provera operativnih sposobnosti počela je davanjem uzbune iz Operativnog centra sistema odbrane, kojoj su prisustvovali ministar odbrane Zoran Đorđević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković.  Za vreme trajanja inspekcijskog nadzora biće proveravana spremnost jedinica da u najkraćem roku odgovore na postavljene zadatke u okviru predviđenih scenarija krizne situacije. 
 
Cilj inspekcijskog nadzora je ostvarivanje što višeg nivoa osposobljenosti i borbene spremnosti jedinica Vojske Srbije za reagovanje na eventualne rizike i pretnje po bezbednost države. 
 
U okviru vežbovnih aktivnosti, biće realizovani kombinovani marševi jedinica, bojeva gađanja, rešavanje različitih borbenih supozicija sa izvođenjem specijalnih dejstava
  • mile

    08.03.2017 07:05
    Kako je samo ovo jadno i kakvim se svim sredstvima vlast služi da zamlaćuje narod. Ja stvarno ne znam kome je više do ratovanja na ovom Balkanu kada smo toliko jadni da će još malo i Afrika da nas prevaziđe.
  • civil

    08.03.2017 03:46
    Samo se vi drzite dalje od mene!
  • Pokemon

    08.03.2017 02:30
    Samo nemojte paliti helikoptere da ne bi pali...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija