General Blagoje Grahovac: Razbijanje SFRJ najveći zločin u Evropi posle Drugog svetskog rata

Blagoje Grahovac u tekstu u "Vijestima" piše da su glavni krivci za razbijanje Jugoslavije ratne političke partije i sa njima spregnute njihove crkve i verske zajednice, a uz njih prikrivena je i uloga kriminogenog podzemlja i nadzemlja.
Ovaj general avijacije u penziji i geopolitički analitičar, u autorskom tekstu objavljenom u "Vijestima", bavio se političkim nasleđem nakon raspada SFRJ. 
 
"Jugoslavija je bila najveći državni i društveno-politički evropski projekat u XX veku, pa je samim tim i njeno razbijanje najveći zločin u Evropi posle Drugog svetskog rata", smatra on. Navodi i da je njegovo mišljenje da bi se rat nastavio da međunarodna zajednica nije formirala Haški tribunal za ratne zločine u Jugoslaviji, nakon čega su "profesionalne patriote", koje su godinama oružjem vladale tuđim životima, odjednom postale "ponizni saradnici haških istražitelja".
 
Ocenjuje da je to samo dovelo u zabludu institucije međunarodne zajednice jer se stekao utisak da su glavni krivci rata ukroćeni i kažnjeni što, kako kaže, ni približno nije tačno.
 
"Glavni krivci su mreže banditosa sastavljene od vojnih i državnih tajnih službi, kriminogenog i podzemlja i nadzemlja, te od izabranih političara iza kojih su čvrsto stajale njihove političke partije. Ti političari su birani po profilu ličnosti u kojem je dominirala njihova pohlepa za moći novca i moći vlasti. Rad mreže domaćih banditosa na terenu koordinirala je jedna moćna služba sa Istoka, ali i neke sa Zapada su bile u to uključene", navodi Grahovac.
 
Dodaje da je političko rukovodstvo Srbije permanentno glumilo da Srbija nije bila u ratu, a danas je vidljivo da je sve to bilo puko foliranje.
 
"Osim u Hrvatskoj, rat je i danas težišna tema kod Srba. Sociološko-psihološki nije teško utvrditi razlog - Srbi danas ne mogu sakriti da su u tim ratovima vojnički poraženi, a građani Srbije i Republike Srpske su prevareni, zloupotrebljeni, osramoćeni i osiromašeni. U isto vreme, ratne političke partije su nabrekle od 'pobedničkog' patriotizma i ličnog bogatstva. Socijalistička partija Srbije, JUL Mirjane Marković i Srpska radikalna stranka, te sve stranke koje su se izlegle u njihovom inkubatoru snose svu odgovornost za posledice rata na ex-Yu prostoru. SNS Aleksandra Vučića nosi politički DNK svoje političke majke, tj. SRS. 'Vuk dlaku menja, ali ćud nikako', kaže stara mudrost", piše Grahovac.
 
On je pisao i o Hrvatskoj, za koju kaže da je pet godina bila u ratu, ali da se 20 godina nalazi u produženom ratnom stanju, a dokaz za to je da se u Hrvatskoj nije vodio samo odbrambeni, nego i onaj građanski rat. "Otvoreno antisrpstvo u delu braniteljskih udruga i HDZ odraz je onog pritajenog, nacionalističkog i klerofašističkog u HDZ", naveo je Grahovac.
 
Kada je reč o BiH, njegovo mišljenje je da je i danas vidljiva i dokaziva ratna brutalnost Karadžićeve SDS, baš kao što je vidljiva i dokaziva perfidnost HDZ i SDA u BiH. 
 
"Ta njihova perfidnost se ne smanjuje ni danas u miru, nego se samo vešto prilagođava novoj političkoj realnosti, dok današnja SDS izgleda nešto drugačije. SNSD Milorada Dodika je preuzela ulogu Karadžićeve nacionalističke SDS. Vidljiva je njihova ostrašćenost prema svemu što je drugo ili drugačije", navodi ovaj general u penziji.
 
"DPS Crne Gore je političko, moralno i udbaško čedo Miloševićeve SPS. Razlika je samo u tome što su Crnogorci veštiji, prefriganiji i halapljiviji udbaši od onih srbijanskih. Danas barjače samostalnošću Crne Gore, a oni isti su 90-ih godina prošlog veka dva puta potopili tu istu samostalnost. Naravno, zbog ličnih pljačkaških poriva", naveo je Grahovac.
  • Osmi sekretar SKOJa

    04.08.2017 16:43
    Generale silo ljuta kad ti bude dosta ,,,,potsecanja
    Sta ste uradili da TO sprecite
  • Vrabac Podunavac

    04.08.2017 15:35
    Dijagnoza - hronični titoizam
    Divno je kada ovi penzionisani generalčići oplakuju vajnu KUGOSLAVIJU... Po njima je Vučić diktator, ali ne i Broz, sa svojim Golim otokom i najgrubljom represijom prema "kulacima" i drugima koji su se usudili da misle drugačije nego "drugovi" iz SKJ.
    Neizbežni Brozov pionirčić Piplfoks ga je bacio u nesvest...
    Uvek mu ovlaže gaće od leplljive bele mase kada se neki titoista javi sa svojim "mudrolijama"...
  • /

    04.08.2017 14:45
    /
    posle smirenog gledista od 20g-njeno stvaranje ne zasluzuje drugo ime.
    napravljen je cvor koji raspletavanjem mize doneti jos mnogo krvi

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.