Otac autističnog dečaka umesto izvinjenja od Er Srbije dobio: Nemate slučaj

Otac autističnog dečaka, kome je prošle nedelje bilo zabranjeno da se ukrca na avion Er Srbije Čedomir Antić, pozvan je na razgovor u sedište nacionalne avio-kompanije, ali umesto izvinjenja i obećanja da će proveriti procedure postupanja sa autističnom decom, dobio je odgovor da slučaj neće dobiti na sudu.
Kako je rekao za N1, on je umesto izvinjenja dobio upozorenje da tužbu uzalud pokreće.
 
"Pravna služba Er Srbije, oni nastavljaju sukob ne samo sa mojim detetom, već sa svim osobama sa posebnim potrebama, sa svom autističnom decom. I ključno je bilo ono što je neprekidno ponavljala "vi nemate slučaj". Ona je to govorila jednim čudnim jezikom "vi nemate "kejs" ("case" - "slučaj" na engleskom)", rekao je Antić.
 
Prema njegovim rečima on će ipak slučaj nastaviti na sudu.
 
"Ključno je da se to više ne dešava, nikom drugom, pa ni meni ni mojoj porodici", rekao je Antić.
 
Podsetimo, kompanija "Er Srbija" u nedelju, 6. avgusta, na letu Beograd - Tivat u 17:15, nije odzvolila autističnom 11-godišnjem Vidu Antiću da putuje u pratnji majke, bake i sestre. Dečak nije otišao na more jer su, kako tvrdi njegov otac poznati istoričar Čedomir Antić, aerodromski supervizor, lekar i menadžerka leta procenili da Vidovo dugotrajno plakanje može da uznemiri ostale putnike.
  • Jehan

    16.08.2017 23:31
    Bolje da nije spominjao da dete ima autizam. Vise nego ocigledno je da dobar deo populacije smatra da je autizam isto sto i zaposednutost djavolom, posto jos uvek nisu stigli da izadju iz srednjeg veka.
  • Posmatrač

    16.08.2017 17:29
    "Terorizam" autističnog deteta
    U jednom saopštenju predstavnika Er Srbije se kaže da dete nije "skinuto sa leta" zato što je autistično, već zato što je "potencijalni bezbednosni problem" i zato što su "negodovali putnici" koji su čekali u redu i prisustvovali nemiloj sceni.

    Ako se validno dokaže ovo prvo... na primer, da je uplakano, pa još i autistično dete - živa bomba, tada g. Antić zaista "nema slučaj".

    Ali ako je u pitanju ovo drugo... neka Vid Antić pobedi, odere i opameti ove nadobudne korporativne mamlaze, jer ćemo svi od toga da imamo koristi - sledeći put dobro će neki dobro razmisliti šta smeju da urade.
  • Avio korisnik

    15.08.2017 16:49
    "Normalna" deca u avionu
    Kao cesti korisnik avio prevoza imam samo jedno pitanje, hocemo li svako "normalno" dete kada zaplace u avionu iz nekog razloga, bilo da je jer je bezobrazno ili nevaspitano, dete koje se histericno breca a mama ne reaguje, kada povraca i vristi non-stop tokom 10-tocasovnog leta, izbaciti na pola puta iz aviona? Hocemo li mu zabraniti ulazak u avion? Ne necemo. Svi ce mo cutati, snebivati se, komentarisati kakav bezobrazluk i nevaspitanje.....Ali ce mo zato opljuvati, zgroziti se i osuditi jedno slatko dete, koje ima odredjene smetnje ali za koje nisu krivi ni bezobrazluk, ni razmazenost, ni luda mama..... to dete ce mo jednostavno ODBACITI. PA DOKLE BRE VISE?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija