"Elektronski dnevnik dodatno opterećenje za nastavnike"

Portparolka Granskog sindikata prosvetnih radnika Srbije "Nezavisnost" Vesna Vojvodić Mitrović ocenila je da uvođenje elektronskih dnevnika predstavlja dodatno opterećenje za prosvetne radnike bez adekvatnih pisanih instrukcija za njegovo korišćenje.
- Dobili smo juče informaciju od naših predstavnika u školama da dobijaju usmene instrukcije za vođenje elektronskog dnevnika, a da iz Ministarstva nadležni ne žele da se pismenim putem obrate kako bi precizno odredili sve postupke koji moraju biti ispoštovani - rekla je ona.
 
Navela je da prosvetari u elektronski dnevnik moraju uneti lične podatke svojih učenika, a da im prethodno iz Ministarstva nije rečeno da je za to neophodno da dobiju saglasnost roditelja.
 
- Takođe, po strani se ostavlja činjenica da već imamo veliki problem sa nezainteresovanošću roditelja za rezultate i uspešnost svoje dece. Hoće li ovaj način vođenja evidencije dodatno stvoriti jaz između učenika i roditelja - upitala je Vesna Vojvodić Mitrović.
  • Inženjer

    24.10.2018 17:19
    Ex prosvetar
    Kad ti je bilo toliko dobro u proveti, što ne ostade tamo?
  • Milica

    31.08.2017 14:47
    Eks prosvetar
    Svaka cast!
    Covek sve lepo objasnio!
    P.S. Kome je tesko, promeni posao. Zameni prosvetu privredom, poljoprivredom.....
  • Rape

    31.08.2017 12:27
    E-dnevnik ima smisla jedino ako potpuno zameni svoju papirnu verziju. Da bi se to desilo potrebno je obezbediti prethodne uslove: dobru internet vezu u celoj školi i uređaje za svakog nastavnika, što sada nije slučaj pa se pribegava, kao i u mnogim drugim oblastima, improvizaciji. Spominje se 200 škola koje Ministarstvo nije na vreme tehnički osposobilo kako bi u potpunosti prešle na ovaj dnevnik, u kojima će nastavnici naknadno posle časova ukucavati podatke što potpuno obesmišljava celu ideju, a da ne pričamo o pravilu da se ocene moraju upisivati pred učenkom? Ovaj dnevnik nije prvi koji se pojavio u dosadašnjim brojnim kvazi reformama školstva. Ni jedan do sada nije zaživeo, što nije krivica nastavnika koji su svoj deo posla u "novim projektima" uvek besplatno odrađivali, za razliku od svih ostalih uključenih u lanac. Bolje bi bilo da je u startu osposobljena barem jedna škola i da se u njoj u potpunosti prešlo sa papira na internet. Malo po malo bi ljudi uvideli prednosti ovakvog načina rada. Ovako, ništa od posla.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.