Krivična prijava protiv Beograda na vodi zbog oštećenja nasipa

Inicijativa "Ne da(vi)mo Beograd" podnela je krivičnu prijavu protiv direktora kompanije Beograd na vodi Nikole Nedeljkovića i drugih odgovornih lica zbog oštećenja obaloutvrde na Savskom šetalištu, takozavnoj "Sava promenadi".
Iz Beograda na vodi odgovaraju da je došlo do "blažeg osipanja" na delu nasipa koji je zbog radova zatvoren za pešake.
 
Inicijativa navodi u saopštenju da se pre sedam dana da delu obaloutvrde između mosta Gazela i Starog savskog mosta otvorila rupa dubine najmanje 16 metara, koja je sa sobom povukla i deo nasipa u dužini od 30 metara iznad kojeg se nalazi Savsko šetalište.
 
"Kompanija 'Beograd na vodi', još od jula 2015. godine, obavlja intenzivne građevinske radove na Savskom šetalištu, iako za izgradnju kaskadnih terasa, dogradnju i izgradnju nedostajućih delova obaloutvrde, Ministarstvo nikada nije izdalo dozvolu, niti dalo saglasnost na projektnu dokumentaciju na osnovu koje se ovi radovi izvode", tvrdi Inicijativa.
 
Krivičnu prijavu podneli su protiv odgovornih lica preduzeća koje radove izvode, a obuhvaćena su i odgovorna lica inspekcije Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, za koje tvrde da su odbili da izvrše nadzor nad radovima.
 
Iz kompanije "Beograd na vodi" objašnjavaju da na savskoj obali došlo do "blažeg osipanja novog nabačaja kamene nožice u dužini od oko 30 metara" i to na delu obaloutvrde koji je zbog radova zatvoren za pešake. Dodaju da su takve situacije uobičajene tokom izvođenja radova, a nastaju usled spesifične prirode rečnog dna.
 
"Belgrade Waterfront je preduzeo sve neophodne mere, u skladu sa najvišim bezbednosnim standardima, kako bi ovaj deo obaloutvrde bio saniran u najkraćem roku. Sigurnost predstavlja prioritet u razvoju projekta Belgrade Waterfront i kompanija će pažljivo pratiti situaciju kako se slična ne bi ponovila", navodi se u saopštenju Beograda na vodi i dodaje da će biti određen novi oblik kamene nožice koji će biti primenjen u daljoj gradnji.
  • Hdu

    06.09.2017 11:15
    Slika kao da je iz Bangladesa.
  • gospodja

    06.09.2017 10:36
    Slem
    Svaka cast onom koji udje u tu zgradu kad se zavrsi (ako se zavrsi) a kamoli ko bude ziveo u njoj.
    Treba velika hrabrost za tako nesto.
    Kakvo je misljenje Ministarke o ovom slucaju ?
  • DD

    06.09.2017 10:04
    Get a job people.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.