Zimski troškovi uvećani za 110.000

Prosečno domaćinstvo tokom zime ima najmanje 110.000 dinara dodatnih troškova. Izdatke povećavaju grejanje, garderoba, slave i pokloni.

Prosečno domaćinstvo tokom zime ima najmanje 110.000 dinara dodatnih troškova. Izdatke povećavaju grejanje, garderoba, slave i pokloni.

Prosečna potrošačka korpa u zimskom mesecu je tako najmanje duplo "teža" od uobičajene. Nedavno istraživanje portala „Banka onlajn“ pokazuje da se četvrtina građana zaduži kako bi kupila darove za praznike i slave. U vreme praznika klijenti od banaka najčešće traže kredite za refinansiranje i dozvoljene minuse.

U dodatne zimske troškove se uračunavaju i lekovi u slučaju prehlade, zimovanja, skuplja zimska obuća i odeća, dočeci Nove godine i pripreme slava i slavlja. Na ovogodišnje troškove treba dodati i stavljanje zimskih guma na automobile.

"Januar je subjektivno najduži mesec u godini i tako je oduvek" kaže Goran Papović, predsednik Nacionalne organizacije potrošača. "Srbija je suočena sa neverovatnom situacijom. Trebalo bi da sve poskupljuje na osnovu ponude i potražnje, ali kod nas postoje monopoli. Da imamo otvoreno tržište situacija bi bila drugačija. U vremenu kada su marketi željni kupaca, nema logike da cene rastu. Nema ekonomske cene u uslovima kada nemate kupaca ni po nižim cenama".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.