Danas je 12 godina od smrti Slobodana Miloševića

Danas se navršava 12 godina od smrti bivšeg predsednika Srbije i Jugoslavije, haškog optuženika Slobodana Miloševića.
Milošević je umro 11. marta 2006. godine u pritvoru Tribunala u Hagu, tokom suđenja za ratne zločine i zločine protiv čovečnosti na Kosovu i u Hrvatskoj i za genocid u Bosni i Hercegovini.
 
Desetogodišnja autokratska vladavina Slobodana Miloševića završena je 2000. godine pobedom kandidata Demokratske opozicije Srbije (DOS) Vojislava Koštunice na izborima za predsednika SRJ.
 
Posle pobede DOS-a na tim izborima 24. septembra 2000, ne želeći da prizna poraz, Milošević i njegova Socijalistička partija Srbije izazvali su postizbornu krizu koja je okončana 5. oktobra nakon masovnih demonstracija građana Srbije.
 
Milošević je uhapšen 1. aprila 2001. zbog zloupotrebe službenog položaja.
 
Na osnovu Uredbe Vlade Srbije, Haškom tribunalu izručen je 28. juna 2001. godine.
  • Sever Srbije

    12.03.2018 10:57
    Borio se protiv njega do '98.a mozda i do tad sam gresio kad vidim sta dodje posle 5.oktobra- mafija, kriminal, pljacka, privatizacija......
  • /

    11.03.2018 14:19
    /
    zapocni retrospektivu zajmom za srbiju i brzim zeleznicama srbije

    mada je po meni treba poceti jos kada je gidra dobio snajku iz rusije i pojavom breninog turbofolka
  • Dekameron

    11.03.2018 13:33
    Šteta što se Durex nije više koristio te 1941.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.