Pojačana kontrola korišćenja pojaseva danas u celoj Srbiji

Saobraćajna policija danas, 12. marta pojačano će kontrolisati korišćenje sigurnosnih pojaseva na putevima u Srbiji.
Pojačana kontrola korišćenja pojaseva danas u celoj Srbiji
Foto: 021
U pitanju je deo akcije koja će se odvijati u 32 evropske države (28 država članica EU, Švajcarska, Norveška, Srbija i Gruzija) koje sarađuju u okviru međunarodne organizacije TISPOL- mreža saobraćajnih policija Evrope.
 
Takođe, kontrolisaće će se da li vozači nepropisno koriste mobilni telefon tokom vožnje. 
 
Rezultati najnovijih istraživanja koje je sprovela Agencija za bezbednost saobraćaja, ukazuju da je procenat korišćenja pojasa na prednjim sedištima u Srbiji oko 76 odsto, a na zadnjim svega oko 12 odsto. Istovremeno, oko šest odsto vozača u Srbiji koristi mobilni telefon za vreme vožnje.
 
U toku 2017. godine, gotovo 60 odsto poginulih vozača, odnosno putnika u Srbiji, nisu koristili sigurnosni pojas u trenutku saobraćajne nezgode. 
 
Prema publikaciji koju je objavila Svetska zdravstvena organizacija, pravilno korišćenje sigurnosnog pojasa smanjuje rizik od smrtnog stradanja u saobraćajnoj nezgodi za više od 60 odsto.
  • ...

    12.03.2018 10:11
    A ostalim danima neće ?????

    Tužno i smešno je što i radare postavljaju UVEK na istim mestima. Stojim na Bulevaru P. Pavla i posmatram kako se sa 120 kmh u treenu smanjuje brzina na 50 pa ponovo gas. A pešaci lete u nebo...

    Samo da znate - tarifa je sa 1000 porasla na 2000. Može im se!!!
  • LALA

    12.03.2018 08:54
    samo u Smrdiji
    A kada ce policija da izvrsi pojacanu kontrolu mafijaskih dzipova ?
  • wnj

    12.03.2018 07:49
    Poslednjih 10 dana policija bukvalno teroriše, levci i alko test, radari, masovno uklanjaje vozila paukom sa mesta gde nema znaka da je zabranjeno parkiranje, provera prve pomoći i druge opreme, sa kraja grada na drugi kraj bude po 4-5 patrola koje zaustavljaju, ovako je bilo '90 kada smo imali i policijska utvrđenja sa džakovima peska na ulazima/izlazima iz grada. Sa druge strane u svakom policijskom automobilu se voze bez pojasa, pričaju preko mobilnog, parkiraju se kako im volja. Proputovao sam veći deo Evrope kolima, nikada ništa slično nisam video, kakve rutinske kontrole?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.