Novo klizište na Koridoru 10

Na istočnom kraku Koridora 10, na delu autoputa od Niša ka Pirotu, aktiviralo se klizište, prenose Južne vesti.
To klizište, kod sela Crnoklište, nije oštetilo potpornu betonsku ogradu, ali ju je zatrpalo.
 
Šef projekta na tom delu Koridora, Dušan Mijak rekao je da se već radi na sanaciji klizišta. Mijak je dodao da je to deonica nezavršenog autoputa Niš-Dimitrovgrad, te je izvođač, dok traju radovi, dužan da sanira sva klizišta i finansira sve dodatne i nepredviđene radove.
 
"Reč je o sitnom lokalnom odronjavanju, firma koja izvodi radove na ovom delu je obaveštena o problemu i već se radi na sanaciji. Ovo je maltene uobičajeno, radi se o vrlo nestabilnom terenu i već su preduzete sve potrebne mere da se očisti put. Bukvalno se borimo sa prirodom", rekao je Mijak.
 
Izvođač radova na tom potezu je bugarska firma "Trace", a radovi traju već nekoliko godina.
 
U martu ove godine se na južnom kraku Koridora 10 kod Grdelice takođe obrušio potporni zid, a ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović je rekla se ne zna ko je krivac. Kompanija "Trace" iz Bugarske je izvođač radova i na toj deonici autoputa.
  • dadi

    04.05.2018 15:27
    Ma nemoguce... Dajte da cujemo sta "Puder-Tetka" kaze na to?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.