"Senior kartice obmana režima, popusti manji nego redovni"

Novo udruženje penzionera Srbije, pola godine od njihovog uvođenja, ocenjuje da su seniorske kartice bile predizborna obmana režima.
"Senior kartice obmana režima, popusti manji nego redovni"
Foto: Pixabay
Kako navode, reč je o još jednoj igri sa najstarijom populacijom, kojoj se režim cinično smeje nakon završenih beogradskih izbora. 
 
"I dalje slušamo obmane poput onih da 'penzije nikada nisu bile veće', da 'penzionerima sleduju penzije, ali ne i iznosi', 'da je Srbija u suficitu i nikada bogatija'. Ne govori se da je 'suficit', i ako je eventualno ostvaren, rezultat neustavne pljačke nad penzionerima. NUPS podseća na medijsku pompu pred beogradske izbore oko seniorskih-penzionerskih kartica, kojima se obećavalo blagostanje penzionerima. Nakon pola godine, kada se podvuče crta, dupla nula. Najveća prijavljena ušteda za koju NUPS zna je ušteda uz pomoć čarobne kartice od 28 dinara, još dva dinara, pa eto penzionerima kugle sladoleda, tek da se rashlade", poručuju u udruženju. 
 
Ponuđeni popusti su najčešće manji nego redovni koje kompanije imaju ili su za proizvode i usluge koje penzioneri ne koriste - poput seta časova jahanja, posete ZOO vrtu, mesečne karte za fitnes ili za farmaceutske proizvode po izboru prodavca ili proizvođača.
 
"Ali, najosetniji je onaj od 15 odsto za pogrebne usluge. Van Beograda penzioneri nisu ni videli 'čarobnu karticu'. Najveći uspeh ovog marketinškog trika je prevara penzionera na beogradskim izborima. Mnogi su naseli, ne shvatajući da je otvorena Pandorina kutija diskriminacije među beogradskim i drugim penzionerima. Pozivamo odgovorne u Srbiji da odmah prekinu sa reketiranjem penzionera, da ponište sramni i neustavni zakon i vrate penzionerima njihovu otetu imovinu i stečeno pravo i dozvole im da sami odlučuju kako će svoj novac da troše", zaključuju u NUPS.
  • Solo

    05.05.2018 08:41
    Režim živi na obmanama
    A šta to nije obmana od 2012-te?
  • Ivek

    04.05.2018 23:18
    Gle...
    Pazi botova sto su aktivni, sto su se raspisali....
    Pa naravno da je prevara, kao i sve sto je do sada obecano od strane SNS-a, samo maloumni to jos ne vide. A posto su svi mediji pod njihovom kontrolom, broj maloumnih sve vise raste...
  • mia

    04.05.2018 21:18
    penzioneri
    Ko ce ljudima da ugodi?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.