Osuđen na 40 dana zatvora, zbog neregistrovane prikolice

Bojan Radovanović iz kuršumlijskog sela Novo selo osuđen je na 40 dana zatvorske kazne, jer je u toku trajanja zabrane vožnje, u neregistrovanoj prikolici prevozio seno za stoku.
Osuđen na 40 dana zatvora, zbog neregistrovane prikolice
Foto: Pixabay
Kako je Radovanović kazao za agenciju Beta, zatvorsku kaznu nije uspeo da zameni za novčanu ili nanogicu, jer nije postigao nagodbu s Prekršajnim sudom.
 
Radovanović, koji živi u planinskom selu kod Kuršumlije u kojem ima svoju farme svinja i krava, bio je nakon presude prinuđen da ugasi farme, a majku, koja je gotovo nepokretna i obolela, moraće da smesti u Dom za stare. 
 
On je dodao da je u više navrata kažnjavan zbog vožnje neregistrovane prikolice po vrletima Radan planine i naveo da neregistrovanu prikolicu, zbog koje je osuđen, koristi na nepristupačnim terenima jer je mala i laka, dok mu druga prikolica, koja je registrovana, služi za dobre terene.
 
"Svi u planinskim selima imaju takve lagane i lake neregistrovane prikolice za loše terene", istakao je on i dodao da je Prekršajnom sudu nakon presude pisao žalbe, molbe i da je pokušao da se nagodi, ali da ništa nije delovalo, pa će 23. maja morati u zatvor u Prokuplju.
 
On je rekao da mu je majka gotovo nepokretna i da je obolela, i da neće imati ko da se stara o njoj i da čuva stoku dok on služi zatvorsku kaznu. "Veoma sam razočaran u državu i sistem. Sveštenik Milan Jordović i veroučitelj Zoran Marinković, koji su švercovali drogu, dobili su nanogice, a ja, koji sam vozio travu za krave da bi svako jutro isporučivao mlekarama 150 litara mleka, moram u zatvor", istakao je Radovanović.
  • Bili Piton

    06.05.2018 13:54
    Sam je kriv
    Da je svercovao drogu, nagodio bi se i prosao s nanogicom. Da je gazio ili palio hrvatsku ili druge neprijateljske zastave, bio bi zvezda. Ali ne, on je hteo da nesto radi??!! U Srbiji? Da ima farmu, da zivi na selu. Umesto ko svi normalni Srbi, pravac Beograd ili makar Novi Sad.
    @Sedam: on bi registrovao prikolicu, ali nema atest, a po ludom srpskom pravnom sistemu ispada da niko nije duzan da re-atestira takve prikolice. I MUP i svi ostali se prave ludi. Eto, to je razlog zbog kojeg ce u zatvor...
  • Sedam

    05.05.2018 08:56
    Čekaj, pa njemu je to već xy-niti put da to radi. Iscrpli su sva sredstva koja su imali, on ne ferma 3% da postupi po zakonu. Pa koliko puta treba to isto da uradi, a da se "bravo sudstvo" komentatorima učini da je možda on kriv ?!?
  • Drug Crni

    05.05.2018 08:53
    Meni je traktor star 30 godina trajno registrovan na pokojnog dedu. Kada bi mene ili nekog od gomile poljoprivrednika u sličnoj situaciji kaznila saobraćajna policija zbog toga, nikad više ne bi ušla u selo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.