Privrednici iz Prijepolja najavljuju tužbu protiv malinara

Najveći prijepoljski privrednici najavljuju tužbu protiv Udruženja malinara navodeći da su protesti i blokada magistrale ugrozili njihovo poslovanje.
Vlasnik preduzeća "„Jela star" Đorđe Ljujić,“ kaže da je prinuđen da raspusti radnike, prenosi "Glas zapadne Srbije".
 
"Već dva dana proizvodnja nam je blokirana, a prevoz sirovina i robe onemogućen. Moraću da raspustim radnike, a u sličnoj situaciji su i ostali privrednici koji imaju preko 1.000 zaposlenih ljudi", rekao je Ljujić.
 
On smatra i da se problem malinara ne može rešavati na ovaj način i da privrednici trpe velike gubitke. Zamolio je i vladu da pomogne da se okončaju protesti kako bi se normalizovao rad preduzeća u Prijepolju, ali i svakodnevni život.
 
Zbog blokade magistrale i protesta malinara usporene su ili zaustavljene sve vitalne funkcije u opštini, a malinari nezadovoljni pregovorima sa predstavnicima vlasti najavljuju i radikalizaciju protesta.
  • Gradjanin

    05.06.2018 09:53
    Mup je kriv
    Privrednici bi trebalo da tuze MUP koji su cutke dozvolili ove barikade!
  • limanac

    05.06.2018 09:37
    @Бранко

    Apsolutno niste u pravu!!
    U Srbiji postoje stotine hladnjača i nisu potrebne nikakve dozvole za izvoz.
    Za držanje hladnjače ipak treba i malo mozga (ne previše), a malinari su do sada odbijali više puta mogućnost udruživanja i uzimanja kredita od države.
    Još je vlada Zorana Đinđića ovo predlagala (pre 16 godina), ali su gospoda i tada pričala o mafiji i kartelima. Kada realno sagledaš stvari, baviti se proizvodnjom nečega što bez hladnjače ne može da izdrži ni 12 sati, a da nemaš hladnjaču je čist idiotizam. Kao da zasadiš jabuke a ne kupiš protivgradnu mrežu i navodnjavanje kap po kap. To nije posao nego kocka.

    Poznajem lično čoveka koji je razvio biznis na limanskoj i futoškoj pijaci radeći najjednostavniju moguću stvar.
    Napravio je malu hladnjaču u kojoj nekoliko dana može da čuva malinu. Nabavio kamion i onda otkupljivao malinu u okolini Valjeva a prodavao u NS. Razlika u ceni je 100-150%
  • Zoran

    05.06.2018 09:33
    Koji cirkus od drzave.
    Podrska malinarima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.