Brnabić: Ne stidim se zbog podrške Er Srbiji

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da će vlada nastaviti da podržava nacionalnu avio kompaniju Er Srbija.
Brnabić: Ne stidim se zbog podrške Er Srbiji
Foto: 021.rs
Ona je navela da će to činiti u skladu sa svim pravilima Evropske unije i zaštite konkurencije.
 
Na pitanje novinara da li je Strategija za razvoj turizma samo mehanizam da se nastavi sa finansiranjem Er Srbije, Brnabić je na konferenciji povodom godinu dana rada vlade u Subotici kazala da je krajnje neozbiljno da se kaže da je ta strategija samo način da se nastavi sa podrškom. 
 
Ona je dodala da je podrška Er Srbiji svakako uključena u Strategiju razvoja turizma budući da je ta kompanija zaslužna za to što je međunarodni aerodrom Nikola Tesla postao regionalni hab. 
 
"Nadam se da će Er Srbija nastaviti da raste i uvećava svoj profit iz godine u godinu. Kompanija je sve profitabilnija u jako konkurentnom tržištu", navela je ona i dodala da se kao predsednica vlade nimalo ne stidi, niti žali zbog podrške Er Srbiji. 
 
Ona je navela da je u maju ove godine u odnosu na isti period prethodne broj turista veći za 14,1 odsto, a broj noćenja za 15, 8, te da je Srbiju 2017. godine posetilo više od tri miliona turista što je za 12 odsto više nego lane. 
 
"Mislim da je to važno za ugled naše zemlje i nastaviće to da radimo. To ne znači da ne razgovaramo i sa drugim avio kompanijama. Skoro imala sastanak i sa Rejenerom koji su oni nam poslali neki predlog kako bismo mogli dodatno da unapredimo saradnju. Mi radimo i na tome, ali ćemo nastaviti da podržavmo našu nacionaonu avio kompaniju", poručila je Brnabić.
 
Podsetimo, Insajder je objavio da je država nastavila sa finansiranjem Er Srbije i nakon isteka ugovornih obaveza koje je imala sa Etihadom. Kako se može videti u finansijskim izveštajima ove kompanije osnov za nastavak finansiranja tokom 2017. pronađen je u Strategiji za razvoj turizma, a samo po ovom osnovu kompaniji je prošle godine isplaćeno čak 12 miliona evra.
 
U finansijskim izveštajima kompanija je prikazala prihod od donacija države u ukupnom iznosu od 20 miliona evra. Bez ovih davanja, koja kompanije prikazuje kao prihod, Er Srbija bi i četvru godinu za redom završila u minusu. Više o tome čitajte OVDE.
  • dragan

    07.07.2018 18:39
    zatvaranje
    Zatvorili su prestavnistvo u Amsterdamu posle pedeset godina postojanja a svi zaposleni su dobili otkaz jer nisu clanovi SNS-a
  • Čekam da odete

    06.07.2018 11:09
    Rade šta hoće
    Ali, da je u pitanju Goša ili Zastava oružje, tu bi se već zastidela.
  • Mile

    06.07.2018 09:19
    Zamena teza
    Ma nije pitanje da li se stidis, nego da li je to ekonomski opravdano i da li narod od toga ima koristi??????? Generalno, da li narod uopste ima koristi od ovakve vlasti?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.