Martinović: Čovek kad umre, nije vlasnik bilo čega, pa ni organa

Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) u Skupštini Srbije Aleksandar Martinović, "briljirao" je juče tokom skupštinske rasprave o Predlogu zakona o presađivanju ljudskih organa.
On je pred poslanicima i javnosti "branio" ovaj zakon i govorio o tome zašto ga treba usvojiti, pa je u toj raspravi došao i do zanimljivog zaključka.
 
"Čovek kada umre, dakle tog momenta više nije vlasnik bilo čega, pa nije vlasnik ni svojih organa", rekao je on.
 
Zbog ove izjave reagovali su i pojedini opozicionari na društvenim mrežama. "Postisao sam saglasnost i postao dobrovoljni donor organa pre nekoliko godina (zajedno sa Rodoljubom Šabićem), ali to je bila moja volja... Oni jednostavno sve, ali baš sve upropaste", napisao je lider PSG Saša Janković. 
 
Predsednik Pokreta za preokret Janko Veselinović dao je svoje objašnjenje kao pravnik. "Zaostavština pokojnika nije strvina, pa ni njegovo telo, kako je definiše Aleksandar Martinović. Prema telu preminulog još od starih Egipćana gaji se poseban kult. Da ne spominjem običaje u Srbiji. Niko do sada nije tako oskrnavio taj kult kao gospodin Martinović", napisao je Veselinović.
  • Politički neobojen

    26.07.2018 12:29
    Pročitajte predlog zakona
    https://www.paragraf.rs/dnevne-vesti/161216/161216-vest14.html

    Obratite pažnju na član 23, stav 1, 3 i 4 i videćete da je Martinović doktor Aleksandar napravio žešći lapsus (ne opravdavam ga!)

    Želja mi je samo da upoznam čitaoce sa predlogom Zakona, a neka oni sami, nakon čitanja daju svoj sud o tome.

    Pozdrav.
  • Toma

    25.07.2018 16:57
    Grobar
    Samo je smrt siguran poso
  • cure

    25.07.2018 05:55
    ovo
    zivi u ns.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija