Američki vojnici na prilazu hidroelektrani Gazivode

Nekoliko džipova američkih vojnih snaga iz sastava Kfora, koji su se nalazili na prilazu jezeru Gazivode, povukli su se ka hidroelektrani.
Vojnici kažu da su na redovnim vojnim vežbama u okviru planiranih aktivnosti, prenosi RTS.
 
Vojnici su najpre primećeni jutros na prilazu jezeru Gazivode na glavnom magistralnom putu, a zatim i na prilazima hidroelektrani. Ne zabranjuju prolaznicima, vlasnicima vikendica da se kreću oko jezera, ni radnicima hidroelektrane da dođu na posao.
 
Ukupno je devet borbenih vozila američkih snaga i nekoliko desetina vojnika, a područje oko jezera nadletao je i helikopter Kfora.
 
Glavni prilazni put prema jezeru i brani se gradi, a na samom početku zone gradnje bila su parkirana tri vojna džipa. Tu je bilo dvadesetak američkih vojnika.
 
Američki vojnici su za RTS rekli da su na redovnoj vežbi i da simuliraju akciju zaposedanja i obezbeđivanja objekata od javnog značaja. Jezero Gazivode ima strateški značaj za sever Kosova, ne samo za četiri srpske opštine, već i za albanske, južno od reke Ibar. 
 
Na pitanje zbog čega su jutros na jezeru Gazivode, koje se poslednjih dana pominjalo kao prostor koji može biti blokiran, oni su rekli da njihova aktivnost nije striktno povezana sa tim i da za druge informacije treba da se obratimo komandi Kfora.
 
Nisu mogli da kažu koliko će se zadržati na prilazu jezeru.
 
Inače, na severu Kosova je mirno, a osim instaliranja američkih vojnika na prilazu i oko jezera nema informacija o policijskim i vojnim pomeranjima.
  • Boris

    04.08.2018 20:00
    Okupator moze da radi sta mu se prohte.
    A posto smo im dali imunitet, mogu i u ostatku drzave da idu kako im se prohte.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija