Preminuo najbliži rođak Nikole Tesle

Najbliži, do sada, živi rođak Nikole Tesle, Vilijam Bil Terbo, preminuo je 14. avgusta u svojoj kući u Nju Džerziju, u 89. godini, saznaje Tanjug iz izvora bliskih porodici.
Preminuo najbliži rođak Nikole Tesle
Foto: Pixabay
Nikola Tesla je imao brata Daneta i tri sestre, najstariju Milku, stariju Angelinu i najmlađu Maricu. Terbo je unuk starije Tesline sestre, Angeline.
 
Angelina se udala za protu Nikolu Trbojevića i imali su petoro dece, tri sina i dve ćerke. Svi su bili fakultetski obrazovani, a četvoro su bili doktori nauka.
 
Angelinin sin, Nikola Trbojević je bio Terbov otac. Bio je pronalazač, a i danas su automobilski menjači bazirani na jednom od njegovih pronalazaka.
 
Vilijam Bil Terbo, rođen je 10. aprila 1930. godine u Detroitu. Posle diplomiranja radio je u oblasti svemirske i raketne industrije u Los Anđelesu od 1973. do penzionisanja.
 
Supruga Bojana, iz Srbije, bila mu je i ostala velika i stalna podrška, do kraja života, u svemu, a posebno u njegovim aktivnostima u promovisanju života i dela Nikole Tesle. Terbo je često učestvovao je u međunarodnim skupovima posvećenim Nikoli Tesli.
  • Vlada

    18.08.2018 08:26
    ---
    Krv nije voda.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija