Moguće ponovno uvođenje obaveznog vojnog roka

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da država razmatra vraćanje obaveznog vojnog roka za muškarce, za dve do tri godine.
Moguće ponovno uvođenje obaveznog vojnog roka
Foto: 021.rs
Vučić je novinarima na aerodromu u Batajnici rekao da će to zavisiti od finansijskih mogućnosti, kako bi država imala opcije da preventivno deluje na bilo koga ko bi pokušao da je bezbednosno ugrozi. 
 
Prema njegovim rečima, u planu je da vojni rok traje od tri do šest meseci, a ljudi koji bi odslužili vojni rok imali bi prednost u zapošljavanju u državnim i javnim službama. 
 
"Još razmišljamo. Neću ništa da obećavam po tom pitanju. To zavisi i od finansija", rekao je Vučić i dodao da bi to moglo da bude organizovano od 2020. ili 2021. godine.
  • Tata Ikun

    22.08.2018 21:53
    @Steva i Vlada
    Mentalnih problema, bar zvanično, još nemam. A nemam problem ni sa ljudima koji ne znaju da razumeju pročitano. Pucanje "atomske" se nije odnosilo na našu državu. I vidi, velika je šansa da vojni rok neće biti uveden, zato budi cool, svoj strah ne moraš da ispoljavaš vređanjem. Ja ne bih imao problem ni tvoju porodicu da štitim ako ti zapališ preko, a neko od njih ostane.
    Za Vladu, hvala na komplimentu. U Boga verujem, a na vojsku se ne "ložim", čak suprotno. Mislim da bi je trebali ukinuti svuda na svetu. Ne idu Gospod i oružje zajedno.
  • Vlada

    22.08.2018 20:01
    @Tata Ikun

    Za budale je uvek karakteristično da se podjednako lože na 'Boga' i armiju.
  • Ex vojnik

    22.08.2018 00:20
    Ja ovde nigde ne vidim da pise da ce decu slati u rat. Ovde pise da je moguce sluzenje vojnog roka, a ne da ce nam decu slati u rat.i treba da vrate iz vise razloga.
    Nisam za to da traje godinu dana kao nekada, to je previse, nema potrebe.Za obuku je dovoljno 3 do 6 meseci u zavisnisti od roda.
    Svako treba da zna osnovne stvari za nedaj Boze. To ne znaci da ce sutra biti rat i da ce odma vasu decu poslati da ratuju.Gluposti.
    Pre se i u skolama ucilo, pa imali ste predmete ONO I DSZ. Na kraju vojska danas nije ni blizu kao u vreme stare Jugoslavije. Niti ima autoriteta kao sto je nekada bilo. Isto kao i u skolama sto nastavnici nisu ni blizu kao sto su pre bili pre.Tako da i da vrate to bi bila smejurija od vojske ni priblizno kako je pamtimo moja generacija, nasi ocevi i dedovi.
    I kao sto vidite nikome nista ne fali.
    Moji roditelji nisu kukali kao vi jaaaaoooo neeedam sina u rat. Prvo Tito i njegov sin pa onda moj. Zato nam i jesu deca debili jer se vi kao roditelji tako ponasate.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Konkurs za posao u zatvorima u Srbiji

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija raspisala je danas konkurs za prijem u stalni radni odnos u deset kazneno-popravnih ustanova 32 pripadnika Službe za obezbeđenje.

Đilas: Opozicija da povuče svoje izborne liste

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas pozvao je opoziciju da povuče svoje liste za lokalne izbore 2. juna, jer je jasno "da ne postoje ni minimalni uslovi za održavanje legalnih izbora".