Srbija nije uradila puno u borbi protiv korupcije

Srbija će najverovatnije dobiti dodatni rok da ispuni preporuke GRECO, rekao je predsedavajući tog antikorupcijskog tela Saveta Evrope Marin Mrčela i dodao da Srbija nije uradila puno na tom polju.
Srbija nije uradila puno u borbi protiv korupcije
Foto: 021.rs
"Postupak koji je GRECO pokrenuo kada je u pitanju Srbija, nije nikakva posebnost već redovan postupak koji se uvek pokreće kada neka zemlja ne sprovodi preporuke Grupe država za borbu protiv korpupcije", rekao je Mrčela za N1.
 
Mrčela, koji je i zamenik predsednika Vrhovnog suda Hrvatske, rekao je da je Srbija nažalost jedna od država koja na tom polju nije uradila puno. Za Srbiju je u maju ove godine ocenjeno da je čak i nazadovala u borbi protiv korupcije, jer je od 13 preporuka koje je dobila, sedam ispunila delimično, a šest nije uopšte. 
 
Predsednik GRECO naveo je da se sada od Beograda očekuje da pošalje dopunski materijal do srede, 31. oktobra.
 
"Preporuke u odnosu na Srbiju zahtevaju promenu Ustava, jer je potrebno da se iz postupka imenovanja sudija i tužilaca isključi parlament, što je standard. Zakonodavna i izvršna vlast ne smeju imati takav uticaj koji imaju sada", istakao je Mrčela, dodavši da se nada da će se to dogoditi u skorijoj budućnosti.
  • Bora

    29.10.2018 09:06
    Pogrešili su, Srbija je uradila puno u borbi protiv korupcije. Nikad nije bila vidljivija i veća.
  • kazi ,,ladja,,

    29.10.2018 08:54
    Sto je fin ,,nije uradila puno,, Nije NISTA uradila.
  • VladaN

    29.10.2018 08:31
    Naravno.
    Dovoljno je pogledati ko nam vodi državu, od preCednika do Vlade, što republičke sa akcentom na pokrajinsku i nema potrebe za ikakvim "dubljim analizama".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija