Nacionalna laboratorija za mleko dobija uskoro akreditaciju

Direktor Direkcije za nacionalne referentne laboratorije Nenad Dolovac kaže da su svi proizvodi koji se nalaze na rafovima prodavnica u Srbiji bezbedni, te najavljuje da se uskoro može očekivati da Nacionalna referentna laboratorije za kontrolu mleka dobije akreditaciju za rad.
Nacionalna laboratorija za mleko dobija uskoro akreditaciju
Foto: Pixabay
Navodeći da je mleko jedan od osnovnih primarnih poljoprivrednih proizvoda koji utiče i učestvuje u proizvodnji hrane, Dolovac je na okruglom stolu posvećenom kvalitetu uvoznih sirovina i bezbednosti hrane, rekao da očekuje da će ta laboratorija uskoro dobiti akreditaciju i početi da radi.
 
U tom je kontekstu naveo da u narednom periodu očekuje nove rezultate o bezbednesti hrane, ali i o kontroli ostataka veterinarskih lekova, pesticida, teških metala i mikotoksina.
  • neko

    31.10.2018 08:51
    neozbiljno
    E pa bilo je već i vreme. Da već jednom saznamo šta jedemo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.