FOTO: Policija hapsila zbog droge i oružja u Novom Sadu, Beogradu, Pančevu i drugim gradovima

Pripadnici MUP-a su u više odvojenih akcija u prethodna tri dana uhapsili 28 osoba zbog droge i oružja.
Ukupno je oduzeto 30,6 kilograma narkotika, od čega 28,6 kilograma marihuane, 1,4 kilogram heroina, 509 grama amfetamina, 35 tableta ekstazija, 28,5 grama kokaina, 22 grama hašiša i 200 tableta različitih vrsta. 
 
Na teritoriji Smedereva otkrivene su i dve laboratorije za uzgoj marihuane u veštačkim uslovima.
 
Takođe, oduzeto je i 12 pušaka, sedam pištolja, od kojih je jedan automatski, jedan revolver, kao i 1.871 komad municije različitog kalibra.
 
Zbog istih krivičnih dela protiv još 28 osoba podnete su krivične prijave.  
 
NOVI SAD
 
Novosadska policija uhapsila je 42-ogodišnjeg S.D. zbog trgovine drogom. Policija je prilikom pretresa stana i drugih prostorija koje on koristi pronašla više od 10 kilograma marihuane. Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu.
 
Takođe, novosadska policija je podnela krivičnu prijavu protiv 32-ogodišnjeg muškarca zbog droge. Kod njega je prilikom pretresa pronađeno više od 20 grama heroina.
 
VOJVODINA
 
Pančevačka policija podnela je krivičnu prijavu protiv 24-ogodišnjaka. Pretresom stana i drugih prostorija koje koristi pronađeno je više paketića sa 26 grama amfetamina i manjom količinom marihuanom.
 
Takođe u Pančevu, policija je podnela krivičnu prijavu protiv 23-ogodišnjaka zbog oružja. Prilikom pretresa stana, policija je pronašla pištolj "EKOL Firat Magnum", pušku kratež i vazdušnu pušku nepoznate marke. 
 
 
Pančevačka policija uhapsila je 43-ogodišnjeg D.L. zbog teške krađe oružja. Pretresanjem stana i drugih prostorija koje osumnjičeni koristi pronađena su tri pištoljska okvira i 1.758 komada različitog kalibra. Istom prilikom pronađen je veliki broj predmeta ukradenih dvojici građana.
 
Policija u Pančevu podnela je i krivičnu prijavu protiv 61-ogodišnjeg muškarca. Prilikom pretresa kod njega su pronađeni pištolj marke "CZ", lovačka puška i sedam komada municije.
 
OSTATAK SRBIJE
 
Beogradska policija uhapsila je M. M. (36), M. A. (31) i S. M. (34). Policija je pretresom osumnjičenih pronašla 381 gram heroina, manju količnu marihuane i elektronsku vagicu za precizno merenje. Svi uhapšeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.
 
Policija u Beogradu uhapsila je i A.R. (1985), jer je prilikom pretresa stana i drugih prostorija koje je osumnjičeni koristio, policija pronašla 26,5 grama kokain i dve elektronske vagice. Uhapšeni će uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.
 
Beogradska policija uhapsila je i G. T. (47) jer je prilikom pretresa stana koji je koristio pronašla 13,7 grama heroina. I on će uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu. 
 
 
U Beogradu je uhapšen i A.N. (37), a protiv dve osobe je podneta krivična prijava, jer je pretresom stana koji je uhapšeni muškarac koristio policija pronašla 462 grama amfetamina, manju količinu marihuane, pištolj marke "Astra" i 17 komada municije. A.N. će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.
 
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su, na osnovu sudske poternice zbog izdržavanja dve zatvorske kazne u trajanju od pet godina i dva meseca, G.R. (42). Pretresom stana koji je koristio policija je pronašla 968,9 grama heroina. Protiv njega je podneta krivična. 
 
Beogradska policija podnela je krivične prijave protiv 19-ogodišnjaka i 53-ogodišnjeg muškarca jer je pretresom kod mlađeg pronašla pištolj marke "Ekol Lady", dok je kod starijeg pronašla revolver marke "Rasti i Dissert Wien". 
 
Smederevska policija, u dve odvojene akcije, uhapsila je Z.Ć. (37)  i S.S. (45) zbog droge. U prvoj akciji, policija je pretresom kuće Z.Ć. u dvorištu pronašla improvizovanu laboratoriju za proizvodnju marihuane, kao i 9,8 kilograma marihuane u sirovom i manju količinu u suvom stanju. U drugoj akciji, pretresom kuće u dvorištu S.S, policija je pronašla improvizovanu laboratoriju za proizvodnju marihuane i 4,7 kilograma marihuane u sirovom i 720 grama u suvom stanju. 
 
 
Policija u Zaječaru uhapsila je M.J. (44). Policija je u ranijem periodu otkrila dva zasada od ukupno 11,5 kilograma marihuane u sirovom obliku. Sumnja se da je M.J. na njivi u blizini svoje vikendice u mestu Grljan i na drugoj parceli u ataru sela Skrobnica posadio i uzgajao indijsku konoplju.
 
Pripadnici policije u Kragujevcu uhapsili su Z.C. (41) jer je pretresom stana i drugih prostorija koje koristi policija pronašla 14 grama heroina. 
 
Policija u Nišu uhapsila je V. A. (39). Policija je pretresom stana koji koristi osumnjičeni pronašla je 39,5 grama kanabisa, digitalnu vagicu i mobilni telefon sa porukama koje ukazuju na preprodaju opojne droge. 
 
Takođe, policija u Nišu je uhapsila bugarskog državljanina A.S, jer je pretresom vozila marke "smart", bugarskih registarskih oznaka, pronađena manja količina kokaina i kanabisa.
 
Prokupačka policija uhapsila je D.M. (37). Policija je prilikom pretresa stana koji koristi osumnjičeni pronašla 520 grama marihuane i sedam patrona lovačke puške. 
  • Nobody

    13.11.2018 12:50
    Koliko vidim borba protiv narkomanije se svodi na brobu protiv marihuane.
  • milica

    13.11.2018 10:46
    smešno
    Slovenci uhvate njih 15, i zaplene pola tone heroina i pola tone kokaina, a ovi naši od 30 ni kilo narkotika.
  • Dejan

    12.11.2018 18:15
    E
    A sta bi sa onim hapsenjem ministara sto je vule obecao pre ihahaha godina?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.