Ministar: Vozite odgovorno, sačuvajte živote

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović apelovao je još jednom na sve vozače, naročito mlade, da voze pažljivo i poštuju propise.
Ministar: Vozite odgovorno, sačuvajte živote
Foto: Pixabay
Stefanović, koji je prisustvovao besplatnoj obuci mladih vozača u Nacionalnoj vozačkoj akademiji (NAVAK), istakao da je od usvajanja izmena Zakona o bezbednosti saobraćaja broj stradalih u saobraćajnim nezgodama smanjen za 11 odsto, kao i da je akcija besplatnih treninga bezbedne vožnje za mlade s probnom vozačkom dozvolom pod nazivom "Život za mlade vozače" dala dobre rezultate.
 
"Mladi vozači koji su prošli obuku u NAVAK-u nisu izazvali ni jednu saobraćajnu nezgodu sa smrtnim posledicama, što pokazuje da ova vrsta edukacija daje rezultate, zbog čega je Ministarstvo već petu godinu zaredom partner u ovom projektu. Oni ovde potpuno besplatno dobijaju veoma kvalitetnu obuku, tokom koje imaju priliku i da kroz simulirane uslove vožnje pod povišenim rizikom steknu veštine i nauče kako da adekvatno reaguju i spasu, ne samo svoj, već i živote svojih saputnika i drugih učesnika u saobraćaju", rekao je ministar.
 
On je dodao da će ove godine više od 2.000 mladih vozača proći obuku u NAVAK-u.
 
"Srbiji je važno da sačuva svaki život, zato koristim ovu priliku, ne samo da apelujem već i da zamolim sve učesnike u saobraćaju, posebno mlade, da voze odgovorno, da ne voze pod dejstvom alkohola, da vezuju pojas, prilagode brzinu, ne voze neispravne automobile i da budu odmorni kad sedaju za volan, jer samo tako čuvaju i svoje i tuđe živote. Na taj način Srbija će biti sigurnija, a naše društvo imaće povišenu kulturu bezbednosti u saobraćaju", istakao je Stefanović.
 
Istraživanje: Svaki drugi vozač ne može da se uzdrži od alkohola
 
Svaki drugi vozač koji se zarekao da neće piti tokom provoda s prijateljima, ima problem da se tog obećanja i drži, pokazuje istraživanje kompanije Hajneken.
 
"Saobraćajne nezgode u kojima učestvuju vozači pod uticajem alkohola u najvećoj meri se događaju između 19 časova i 7 sati ujutro i to najčešće vikendom, o čemu narednog dana nažalost čitamo u novinama i vidimo na televiziji", kazao je Duško Pešić iz Agencije za bezbednost saobraćaja.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.