Mihajlović: Povećanje cene putarina nije u planu

Povećanje cene putarine nije u planu i o toj temi nije bilo reči, izjavila je danas ministarka saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.
Mihajlović: Povećanje cene putarina nije u planu
Foto: 021.rs
"Odluku o putarini donosi Vlada Republike Srbije, ministarstvo finansija, resorno ministarstvo. Nismo još dobili čak ni zvaničan predlog. Postoje različite želje 'Puteva Srbije' u tom smislu. Videćemo. Apsolutno nije bila tema da do kraja ove godine pričamo o visini putarine ili da je povećavamo", naglasila je Mihajlovićeva za RTS.
 
Kada je reč o plaćanju putarina na magistralnim putevima, bilo je, kako je kazala, dosta pritužbi samih građana koji koriste regionalne puteve.
 
"Nije Srbija samo autoput već i regionalni putevi. Ti teški kamioni koji izbegavaju autoput i neće da plaćaju putarinu na autoputu već idu na regionalne i oštećuju te puteve. Bilo je dosta govora o tome, ali odluku još nismo doneli. Mi pre svega hoćemo da vidimo analizu", rekla je Mihajlović.
 
Ona je naglasila da najveći broj kamiona koji koriste regionalne puteve predstavlja domaće prevoznike, ali je istakla da će bilo kakvu odluku u vezi sa tim doneti vlada.
 
Podsetimo, pre nekoliko dana vršilac dužnosti direktora "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak izjavio je da će od Vlade Srbije ponovo tražiti povećanje putarina na autoputevima za 10 odsto, ali i uvođenje naplate putarina na magistralnim putevima za vozila teža od 7,5 tona. Slična situacija, u kojoj je v.d. direktora "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak najavio da će tražiti povećanje putaria, pa ga je ministarka Zorana Mihajlović demantovala dogodila se u avgustu ove godine.
  • Johny O.

    19.11.2018 11:33
    godina
    Do kraja goine? A do kraja ima manje od 40 dana. Znači od nove godine !!
  • Nebojša

    19.11.2018 11:21
    Ko izbegava
    Ko izbegava autoputeve sa šleperima i teškim kamionima, toga treba da zaustavi policija i da ga kazni. Neka proba u Mašarskoj tako da uradi, siguran sam da neće nikada više, jer kazna ide i vozaču i firmi koja je vlasnik.
    Oni očigledno ne znaju da reše problem pa onda najlakše je podići cenu ali problem uništenja puteva ostaje.
    Kada idete šleperom bilo gde u neki grad mora da se obezbedi dozvola za ulazak i plaća se taksa za ulazak u grad za šlepere i teške kamione. Ne znam u čemu je problem to sprovesti jer za to postoji zakonska regulativa
  • crnisoko

    19.11.2018 09:50
    Putarina
    Uvesti vinjete koje bi se plaćale na godišnjem nivou. izbegli bi ste da kamioni idu regionalnim putevima, kao i naplatu na graničnim prelazima za strance koji ulaze u zemlju. Sve NORMALNE zemlje imaju vinjete, dok divlje imaju putarine.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija