Penzionerima po 3.000 dinara do kraja godine

Penzioneri u Srbiji do kraja godine dobiće jednokratnu uplatu od 3.000 dinara, kaže predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
Penzionerima po 3.000 dinara do kraja godine
Foto: Pixabay
On je, posle sastanka u Predsedništvu Srbije sa premijerkom Anom Brnabić i ministrima, rekao da je to dogovoreno i da "za siromašne penzionere, za one koji imaju niska primanja ova pomoć nije beznačajna".
 
"To će biti u narednih nekoliko dana", rekao je Vučić. 
 
"Jednokratnu pomoć od 3.000 dinara će 1,7 miliona penzionera dobiti početkom decembra, a biće im isplaćena na isti način kao što primaju i penziju. Kako je predsednik Vučić najavio, iako su penzioneri u novembru dobili i prve uvećane penzije, našli smo prostora u budžetu PIO fonda i za ovu vrstu jednokratne pomoći, zahvaljujući rezultatima", rekao je ministar finansija Siniša Mali.
 
"Za isplatu jednokratne pomoći smo dobili i saglasnost Međunarodnog monetarnog fonda, što potvrđuje odlično stanje naših finansija", dodao je Mali.
 
Podsetimo, mediji su nedavno objavili da penzioneri ove godine neće dobiti jednokratnu pomoć već da će naredne godine ona stići dva puta. Inače, prošle godine u novembru penzioneri su dobili po 5.000 dinara. 
 
U 2016. godini je za jednokratnu pomoć za sve penzionere izdvojeno oko 8,5 milijardi dinara, dok je prošle godine za to iz državne kase dato 8,85 milijardi.
  • Miki

    24.11.2018 21:31
    Nama penzionerima ovih 3.000 je svakako dobrodošlo i ovo je lep gest vlade i bonus uz prethodnu povišicu.
  • Branko

    24.11.2018 18:24
    Penzionerima sa najnižim primanjima će ovo značiti. Problemi koji su ovih dana eskalirali nisu omeli predsednika i premijerku da razmišljaju i o najstarijim sugrađanima.
  • Vanja

    24.11.2018 17:04
    Svaka pomoc ce znaciti penzionerima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija