Poseta Emanuela Makrona Srbiji najavljena i na sajtu Jelisejske palate

Poseta francuskog predsednika Emanuela Makrona Srbiji danas je i zvanično najavljena na sajtu Jelisejske palate, gde se u sklopu predsednikove ovonedeljne agende precizira da će on 5. i 6. decembra boraviti u Beogradu.
Na sajtu francuskog Predsedništva objavljeno je da će Makron otputovati u sredu po podne, kada otpočinje zvaničnu posetu Srbiji, dok je četvrtak planiran kao drugi dan njegove posete našoj zemlji.
 
Predsednik Francuske od posete Beogradu nije odustao ni zbog demonstracija i nereda poslednjih dana na ulicama Pariza, zbog kojih je, inače, francuski premijer Eduar Filip otkazao putovanje u Poljsku gde je trebalo da učestvuje na samitu posvećenom klimi.
 
Program Makronove posete Srbiji još nije zvanično objavljen, ali je "Blic" ranije pisao da će se on sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i da će tokom prvog dana posete biti upriličen zvanični doček. Nakon sastanka s Vučićem, održaće se zajednička konferencija za štampu, a potom i večera na kojoj će domaćin biti predsednik Srbije.
 
Drugi dan posete biće uglavnom posvećen odavanju počasti žrtvama Prvog svetskog rata.
 
Francuski predsednik dolazi samo u Srbiju, a njegov dolazak nije deo neke šire balkanske turneje.
 
"Sve je isplanirano tako da se pokaže jasno poštovanje za srpske žrtve iz Prvog svetskog rata, posebno nakon skandala i propusta koje je nedavno u Parizu napravio njegov protokol. Očekuje se da se Vučić i Makron obrate građanima na Kalemegdanu, ispred Spomenika zahvalnosti Francuskoj", rekao je izvor lista.
 
Poznavaoci prilika kažu da je pozitivna poruka i to što je francuski predsednik odlučio da prenoći u Beogradu, a da je veći deo programa posete sam sastavio, zaključuje "Blic".
  • Antibot

    03.12.2018 18:50
    Operisana od osećaja
    Gospođice Ana Botović, ozbiljnije radite svoj posao.
    "Naprednjački bot sam, tim seee diičim, to ne mooože biit svak!"
  • ana

    03.12.2018 15:20
    ana
    Francuska je velika sila. Srbiji treba njihova podrska.

  • volter

    03.12.2018 12:01
    Pariz gori a on dolazi na druženje sa Vučićem. Ozbiljan predsednik!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.