Vučić proglasio pobedu u svim opštinama

Lider SNS i predsednik Srbije Aleksandar Vučić na konferenciji za novinare izjavio je da je ta stranka odnela pobedu u svim opštinama u kojima su danas održani izbori.
Vučić proglasio pobedu u svim opštinama
Foto: 021.rs
Vučić je takođe rekao da izbori nisu bili laki jer su održani u uslovima pritisaka spolja, ali i iznutra.
 
Lista oko SNS na izborima u Lučanima osvojila je 66,25 odsto, ili 27 mandata, a Savez za Srbiju 9,57 odsto, odnosno četiri mandata, dok su cenzus prešle Grupa građana "Jedan tim" sa 7,24 odsto i SPS sa 6,37 odsto imaće po dva mandata.
 
U Doljevcu je SNS, kaže Vučić, osvojila 83,4 odsto glasova birača, a cenzus su presle Jedinstvena Srbija sa nešto više od šest odsto, i SPS sa 5,52 odsto.
 
U Kladovu je SNS osvojila 59 odsto, dok su cenzus prešle SPS i PUPS.
 
Na izborimau Kuli lista okupljena oko SNS osvojila je 59,68 odsto glasova ili 20 mandata. SPS je dobila 11,1 odsto, ili pet mandata, Grupa građana "Kritična masa" 8,9 odsto i POKS 6,67.
 
Biračka mesta na današnjim lokalnim izborima u Lučanima, Doljevcu, Kladovu i Kuli, zatvorena su večeras u 20 časova. Na redovnim izborima u opštini Lučani učestvovalo je osam lista, a pravo glasa imalo je 16.483 birača.
 
Glasalo se na 43 biračka mesta, jednom više nego 2014. godine.
 
Prva na glasačkom listiću na izborima u Lučanima je lista Aleksandar Vučić - Zato što volimo Lučane i Dragačevo, druga je PUPS Milana Krkobabića, dok je treći Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS). Četvrta lista je koalicija okupljena u Savezu za Srbiju, peta Vojislav Šešelj SRS, šesta Ivica Dačić - SPS, sedma je Grupa građana "Jedan tim" - Ivica Vukićević i osma je Jedinstvena Srbija Dragan Marković Palma. 
 
Novi skupštinski saziv opštine Lučani nakon ovih izbora imaće 35 odbornika, što je za 10 manje nego do sada. 
 
U Doljevcu, gde su vanredni izbori raspisani posle ostavke predsednika Gorana Ljubića, građani su birali 37 odbornika u lokalnoj skupštini. 
 
Na izborima takmičilo se pet stranaka i jedna grupa građana: SNS, SPS, PUPS, Jedinstvena Srbija, SRS i Grupa građana "Za demokratski Doljevac". Pravo glasa na izborima u Doljevcu imalo je 14.700 građana. 
 
Na vanrednim lokalnim izborima na 31 biračkom mestu mogli su da glasaju i građani Kladova i to za 28 odbornika u lokalnom parlamentu. 
 
Prijavljene su četiri liste - SNS, SPS, PUPS i SRS, a pravo glasa imalo je nešto više od 22.300 gradana. U opštini Kula oko 36.000 birača moglo je da glasa na 40 biračkih mesta za izbor novog saziva lokalnog parlamenta, koji će imati 37 odbornika. 
 
Na izborima u Kuli učetvovalo je osam izbornih lista: Aleksandar Vučić - Zato što volim Kulu, SPS - Ivica Dačić, Pokret Kraljevine Srbije - Marko Košutić, Ruska stranka, Dušan Hajduković - Kekini principi, Pokret socijalista - Aleksandar Vulin, SRS - dr Vojislav Šešelj, PUPS - Milan Krkobabić i Grupa građana "Kritična masa".
  • leba i cirkusa

    17.12.2018 08:38
    Tako je i Sloba pobedjivao.
    U pocetku.
  • Vox populi

    17.12.2018 08:22
    Bolestan narod...
    Koliko čovek mora biti izlapeo, bolestan, lakomislen ili koruptivan pa da glasa u ovolikom broju za SNS ili PUPS? Za koliko nacepanih drva potpisujete podršku onima koji nas uništavaju više no iko ikada? Možda za 10 evra? Ili za obećano radno mesto detetu ili unuku... Ili ste možda gledali svaki dan informativne emisije i slušali besede našeg Gospodara? Ovo je dokaz da bolje nismo zaslužili, definitivno smo glup, bolestan i koruptivan narod.
  • Sarkazam

    17.12.2018 08:06
    Nezapamćena podrška Voljenom
    Vučić i SNS su pobedili širom Kosmosa, samo nam to još nisu javili.

    Zato se narod okuplja 22 decembra u Beogradu, da svi zajedno proslavimo tu pobedu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.