Majke nestalih beba protestovale ispred hrama i najavile pridruživanje protestima "Jedan od pet miliona"

Majke članice Udruženja roditelja nestalih beba delile su letke građanima koji su išli na Božićnu liturgiju ili na lomljenje česnice na platou ispred Hrama u Beogradu.
Na pamfletima je bila ispisana Božićna molitva u kojoj su navele da se nadaju da će u 2019. godini majke otetih beba uspeti da pronađu svoju decu i da će bebi mafija završiti u zatvoru, izveštava N1.
 
Majke su na taj način podsetile da država Srbija nije ispunila presudu Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu, kojom se nalaže da do kraja 2014. godine Srbija usvoji Zakon o nestalim bebama i pravno i institucinalno reši taj problem.
 
"Nadamo se da će ovo biti poslednji Božić bez istine o našoj deci. Došle smo u znak protesta i molitve. Činjenica je da svaki naš protest na državu ne ostavlja nikakvog traga. Nikakve reakcije nema. Ne pomera se ništa ni u smislu pregovora, ni zakona, ni odgovora na naše dopise. Znači, jednostavno kao da ne postojimo. Zbog svega toga mi se u subotu pridružujemo protestu - Jedan od pet miliona", rekla je za N1 Ana Pejić iz Udruženja roditelja nestalih beba Vojvodine.
 
Iz Udruženja iznova ukazuju na podatke Zavoda za statistiku, koji pokazuju da je od 1960. godine do danas 240.912 beba proglašeno mrtvim. Roditelji te dece tvrde da je bar polovina tih smrti lažirana.
 
Roditeljima je saopštavano da su im bebe umrle, dok oni sumnjaju da su ukradene, jer nikada nisu videli njihova tela ili grobna mesta.
  • milicica

    10.01.2019 22:47
    gdfgd
    Ja bot sigrno nisam imam pravo na svoje misljenje ali je tebi pamet sigurno otisla iz dupeta u glavu.
  • gdfgd

    07.01.2019 18:45
    Miličice smrdi ti iz usta na salamu podrigušu iz sendviča
  • marko

    07.01.2019 17:16
    Izdajnici
    Eto vam dokaza za ovu bandu kad su napravili zutu kucu u srbiji odes na rutinsku operaciju i sutra umres...a organe prodaju bogatasima.sve su to klintonovi osmislili i sad sprovode sa svojim podanikom

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija