U petak protest u Nišu

Protestni skup "Stop teroru-za Niš bez straha #1od5miliona" biće održan sutra, 11. januara, na Trgu kralja Milana u tom gradu, od 18 sati, najavili su danas organizatori i pozvali gradjane da dodju bez stranačkih obeležja.
Protest će organizovati Pokret mladih "Za Niš bez straha", a počeće odavanjem pošte nastradalima u nesreći na pružnom prelazu kod Donjeg Medjurova, ali i odavanjem pošte, kako su naveli, "svim žrtvama vlasti".
 
Najavljeno je da će na skupu biti izneto devet zahteva, a zatražiće ostavku ministarke gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović, gradonačelnika Niša Darka Bulatovića, oslobadjanje zarobljenih medija i stvaranje nezavisnog regionalnog servisa u Nišu. 
 
Zahtevi su i da se svi pružni prelazi u Nišu obezbede rampama i svetlosnom signalizacijom, da se stane na put partijskom zapošljavanju i da se rasvetle svi slučajevi paljenja automobila u Nišu. 
 
Pokret će zatražiti da se zaustavi isključivanje struje socijalno ugroženim gradjanima i da javni izvršitelji ne postupaju u sporovima koji se vode protiv socijalno ugroženih. 
 
Vraćanje Aerodroma, Elektrodistribucije i Regionalne privredne komore gradu Nišu takodje je jedan od zahteva "Za Niš bez straha". 
 
Organizovanje protesta podržali su Savez za Srbiju, Pokret Dosta je bilo, Pokret slobodnih gradjana i sindikat Sloga.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Iz poršea u Vranju ukrao veću sumu novca

Policija u Vranju rasvetlila je tešku krađu i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Vranja.

Đurić: Ponosan sam na Vučića

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić izjavio je da je ponosan na borbu predsednika Aleksandra Vučića u Ujedinjenim nacijama za interese Srbije i srpskog naroda.