Oko 25.000 javnih službenika sutra u štrajku

Oko 25.000 javnih službenika na Kosovu najavljuju da će od ponedeljka stupiti u štrajk, pošto smatraju da nisu tretirani kako treba predloženim Zakonom o platama.
Oko 25.000 javnih službenika sutra u štrajku
Foto: Pixabay
Novi Zakon o platama treba da bude usvojen u Skupštini Kosova do kraja ovog meseca.
 
Oni kao i prosvetni i zdravstveni radnici zahtevaju povećanje koeficijenta u novom zakonu i kako kaže Murselj Zumberi iz sindikata javnih službenika, ako do ponedeljka ne budu dobili pismenu odluku da su ispunjeni njihovi zahtevi oni će započeti štrajk. 
 
"Sve su opštine kategoričke da ćemo ući u štrajk. Ako se ne ispune naši zahtevi o nivou plata bićemo prinuđeni da uđemo u štrajk. Mi ih kao sindikat ne možemo zaustaviti", kazao je on za prištinske medije. 
 
Isto su posle sastanka u Vladi Kosova izjavili i predstavnici sindikata javnih službenika u svim opštinama na Kosovu. U Prištini se smatra da je dobro što se posle mnogo godina donosi zakon o platama, ali da su sadašnja nezadovoljstva izazvana pre svega stoprocentnim povećanjem plata premijera, zamenika premijera i ministara u Vladi Kosova krajem prošle godine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija