Državni revizor neće proveravati finansiranje kampanje "Budućnost Srbije"

Državna revizorska institucija (DRI) nema u planu da proverava finansiranje kampanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića "Budućnost Srbije", izjavio je danas predsednik DRI Duško Pejović.
Državni revizor neće proveravati finansiranje kampanje "Budućnost Srbije"
Foto: Pixabay
"U programu redovne revizije u 2019. nemamo to kao određeno, a program je već donet. Nemamo nikakve vanredne revizije, već krajem godine usvajamo program redovne revizije za sledeću godinu", rekao je on agenciji Beta.
 
Pejović je objasnio da je DRI objavila spisak 69 subjekata nad kojima će se vršiti redovna revizija, a o tome je izdat i zaključak.
 
"Odluku čime ćemo se baviti, odnosno koje revizije ćemo raditi donosi Savet DRI", ukazao je Pejović.
 
On je podsetio da je za svaku reviziju važno da se odredi subjekt te revizije, njena vrsta, predmet, obim, cilj, okvir i rok.
 
Kabinetu predsednika Srbije, prema budžetu za 2019. godinu, pripada oko 198,2 miliona dinara, što je jednako iznosu kao i godinu pre. Najviše novca, 91,6 miliona dinara, predviđeno je za plate, dodatke i naknade zaposlenima.
 
Slede troškovi putovanja sa nešto više od 40 miliona dinara, dok je za usluge po ugovoru predviđeno 34,1 milion, za doprinose 16,3 miliona dinara, a za stalne troškove 6,1 milion dinara.
  • Ja

    15.02.2019 05:58
    Krađa bez sankcija
    A šta da ispituju kada već sve znaju?! Kao da su oni neko nezavisno telo.... Kazniti ga ne mogu (ne usuđuju se), mi plaćamo i dalje, a on priča o Budućnosti Srbije sa penzionerima.
  • Neko iznutra

    14.02.2019 20:17
    Nekad je ovako lakše
    Mislim da je ljudima koji rade u DRI lakše ako ne moraju ovakve stvari da ispituju... samo bi sebi stvarali komplikacije i imali bi posla sa talogom društva...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija