Vladimir Kostić jedini kandidat za predsednika SANU

Dosadašnji predsednik Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) Vladimir Kostić jedini je kandidat za funkciju predsednika na predstojećim izborima za časnike SANU, 4. aprila.
Vladimir Kostić jedini kandidat za predsednika SANU
Foto: Printscreen (N1)
U saopštenju SANU se navodi da je izborna komisija za izbor časnika SANU i konstituisanje Predsedništva danas konstatovla da su do 13. marta, kada je rok završen, stigle prijave Kostića za predsednika, akademika Zorana V. Popovića i Ljubomira Maksimovića za potpredsednike.
 
Popović je kandidat za potpredsednika SANU iz redova članova Odeljenja za matematiku, fiziku i geo-nauke, Odeljenja hemijskih i bioloških nauka, Odeljenja tehničkih nauka i Odeljenja medicinskih nauka.
 
Maksimović je kandidat za potpredsednika iz reda članova Odeljenja jezika i književnosti, Odeljenja društvenih nauka, Odeljenja istorijskih nauka i Odeljenja likovne i muzičke umetnosti.
 
Za generalnog sekretara SANU predložen je akademik Marko Anđelković.
 
Izborna skupština SANU biće održana 4. aprila.
  • Мунгос

    15.03.2019 21:36
    Пошто се јавио само ранији председник који се није баш показао, и кога су прогласили за недостојног, онда је зрело време да се САНУ стави под принудну управу.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.