Završen protest, Obradović dao rok policiji da do sutra oslobodi uhapšene građane

Građani koji su nalazili ispred zgrade policijske stanice "29. novembar" u Beogradu razišli su se večeras oko 18 časova, nakon što je jedan od lidera Saveza za Srbiju Boško Obradović dao rok da se do sutra, do 15 časova oslobode svi uhapšeni zbog ulaska u zgradu Radio televizije Srbije.
Završen protest, Obradović dao rok policiji da do sutra oslobodi uhapšene građane
Foto: 021.rs
"Ukoliko se to ne desi, organizatori protesta saopštiće kada ćemo se ponovo okupiti, i tada kada se ponovo okupimo iz celog Beograda, iz cele Srbije, njihovkraj je blizu, oni su gotovi, oni su prošlost", poručio je Obradović.
 
Ponovio je i da su za upad u zgradu RTS-a odgovorni on, Dragan Đilas, Zoran Lutovac, Borko Stefanović i ostali lideri Saveza za Srbiju, i pozvao je policiju da uhapsi njih, "a ne decu". Rekao je i da su osobe uhapšene zbog upada na RTS "evakuisane" iz zgrade policijske stanice u sudove gde im se trenutno izriču različite mere.
 
Kazao je i da je Aleksandar Vučić naredio okupljanje naprednjaka ispred svih lokalnih stranačkih odbora kako bi krenuli za Beograd, i poručio da Savez za Srbiju neće da učestvuje ni u kakvim sukobima.
 
Kamion sa kojeg su se govornici obraćali takođe je napustio ulicu Bulevara despota Stefana u kojoj se nalazi policijska stanica. Kako javlja reporter agencije Beta, policija je i dalje prisutna u kordonu, ali su skinuli šlemove.
 
Jedan od privedenih mladića prebačen je iz policijske stanice u Bulevaru despota Stefana u Urgentni centar, javlja N1. Mladić je u Urgentni centar prebačen kolima Hitne pomoći po završetku protesta, a kako saznaje N1, razlog je uznemirenost.
 
Tokom dana su i dva policajca zatražila pomoć lekara.
 
Miličković: Nezabeležen pokušaj obračuna s policijom
 
Državni sekretar MUP-a Milosav Miličković saopštio je da je danas bio nezabeležen pokušaj obračuna s policijom.
 
"Najnoviji napad na pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova od strane huligana iz Saveza za Srbiju, predvođenih Draganom Đilasom, Boškom Obradovićem i Vukom Jeremićem, predstavlja nezabeleženi pokušaj obračuna sa policijskim službenicima koji, isključivo u skladu sa zakonom, obavljaju svoj posao i staraju se o javnom redu i miru", rekao je Miličković.
 
Kako je rekao, gađanje kamenicama i flašama pripadnika policije ispred zgrade Policijske uprave za grad Beograd, novi je divljački pokušaj povređivanja policajaca.
 
"Ovakvo ponašanja predstavnika i lidera Saveza za Srbiju ne iznenađuje, jer je politika nasilja jedino što oni poznaju i odlučno sprovode", kazao je on.
 
Deo građana približio se samom ulazu u policijsku stanicu "29. novembar" iz Porečke ulice, gde je postavljen policijski kordon.
 
Pojedini demonstranti gađali su zgradu policijske stanice flašicama vode, a prema navodima učesnika protesta, tri osobe su privedene tom prilikom i određeno im je zadržavanje do 48 sati, javljaju reporteri N1 sa lica mesta.
 
Prethodno su roditelji uhapšenih mladića, koji su se sa demonstrantima nalazili ispred sedišta gradske policije, pušteni u zgradu da bi videli svoju decu, saopštili su organizatori protesta. Opširnije o današnjem okupljanju, najpre ispred Predsedništva, a potom ispred sedišta policije, čitajte OVDE.
  • @ne kapira

    18.03.2019 16:34
    Ako je istina da je veći deo građana toliko glup da im mogu "isprati mozak" medijima, onda ovoj državi nema spasa. Izgleda da ni DS nije imun na to obzirom na šta danas liče, bleda senka onoga od pre 20 godina. Ne morate dokazivati ništa, ako već cenite laži i obmanu i držite pravo da možete da izjavite kakvu god hoćete optužbu bez dokaza, onda nemate pravo da ni aktuelnu vlast pozivate na odgovornost kada se ponašaju potpuno identično vama.
  • ne kapira

    18.03.2019 15:03
    @ @@@@+
    Kome da dokazemo, SNSudu?!

    I nije sve pokradeno (na razne nacine), veci deo je ucenjen/iznudjen i ubedjen svakodnevnim ispiranjem mozga i kontrolom medija
  • @@@@+

    18.03.2019 12:02
    Niko neće da preuzme vlast? Da li vi zaista verujete u to što ste napisali ili ste uvereni da su baš svi koji to pročitaju budale koji veruju u altruizam Đilasa i poznate nam ekipe "stručnjaka"?

    Od tada, DS se raspao na bezbroj grupa od kojih svaka olajava ovu drugu, DSS praktično nestao povlačenjem Koštunice, a za Dveri kao novu radikalnu opciju nemam šta komentarišem, ponašanje njihovih čelnika sve govori. Sa takvom opozicijom je zaista zapanjujuće da su debelo izgubili na svim narednim izborima. No, na vama je da dokažete kako su to svi naredni izbori iznuđeni, lažirani, izmanipulisani, pokradeni itd kako tvrdite. Nije dovoljno da samo to izjavite i potom da to mora biti tako jer ste to vi rekli, izvolite pokažite na koji način je SNS ukrao na izborima više od milion glasova a da nijedan kontrolor iz svih opozicionih stranaka koje su bile prisutne na biračkim mestima nije to primetio. Ako su svi oni toliko glupi i nesposobni da ne primete krađu od milion glasova, onda je i bolje što nisu u strukturama vlasti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.