"Pošteni nalazač" iz Niša obmanuo javnost

Postupajući po anonimnoj prijavi radnika niške Elektrodistribucije, policajci u Nišu pozvali su prekjuče i juče A. M. na informativni razgovor zbog obmane javnosti.
"Pošteni nalazač" iz Niša obmanuo javnost
Foto: Pixabay
Početkom marta ove godine u svim medijima pojavile su se vesti i reportaže o Nišliji A. M, koji je, kako je izveštavano, krajem februara pronašao 50.000 evra i vratio ih vlasnici. Tada je objavljeno da je on novac pronašao u torbici koju je jedna Nišlijka zaboravila na krovu njegovog automobila.
 
Kako saznaje Politika, njega su prijavile kolege iz Elektroprivrede Srbije, a on je već na prvom saslušanju priznao da krajem februara nije pronašao nikakav novac.
 
Izjavio je da je 26. februara na parkingu pored zgrade niške Elektrodistribucije pronašao kožni novčanik u kom nije bilo ni novca, niti bilo kakvih dokumenata i papira.
 
On je odlučio da pozove niškog novinara kojeg poznaje i da mu ispriča kako je prošle godine na istom mestu pronašao platnenu torbicu u kojoj je bilo deset do 15 novčanica od po 500 evra i da je tada vratio jednoj Nišlijki novac. Međutim, on nije znao ni kako se žena zove ni kada se tačno to dogodilo, a rekao je da je nikada posle toga nije sreo i video. Dodao je da ovaj slučaj od prošle godine nije prijavio ni policiji ni novinarima.
 
Na razgovoru je istakao da ga je "posle objavljenih reportaža pozvao gospodin Šijaković iz kabineta direktora EPS-a Altagića, koji mu je saopštio da je zbog svog poštenog postupka zaslužio da dobije ugovor na određeno vreme na dve godine". 
 
U niškoj policiji ne zna se kada i kakav će se dalji postupak voditi protiv A. M.
  • Ha ha ha ha ha

    22.03.2019 21:36
    @Blal bla
    Zaposlili ga u EPS ,nakon što su mediji objavili ovu priču, da je pošteni nalazač.
    Oni su taj "javnost" koja je navodno obmanuta.
    Snašao se čovek, smislio priču i dobio državni posao . Sad ne mogu da ga otpuste, pa podneli krivičnu prijavu , valjda za prevaru EPS-a
  • Gerga

    22.03.2019 20:40
    Eh, da je samo ovo...
    Mediji jedni od drugih prepisuju izmšljene vesti, sve zarad sitnosopstveničkih interesa, a Kodeksom se maše kad ih neko drugi nagazi!
  • Bla bla

    22.03.2019 19:55
    Meni ništa nije jasno. Kakve veze ima ugovor na dve godine koji je "po mišljenju" Šijakovića zasluzio u Epsu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.